Perinteinen kiinalainen lketiede

0
1120

Perinteinen kiinalainen lääketiede on maailman vanhin yhä harjoitettava lääketiede. Se on yleisesti käytössä kaikissa Kauko-Idän maissa ja mielenkiinto siihen on saavuttanut yhä suuremman suosion myös läntisessä maailmassa. Terveysjärjestö WHO on nimennyt yli 400 sairausnimikettä, joihin akupunktuuri soveltuu erinomaisesti.

Ihmistä hoidetaan kokonaisuutena

Perinteinen kiinalainen lääketiede tarkastelee ihmistä energeettisenä kokonaisuutena osana ympäristöään ja luontoa. Hoidon tarkoituksena ei ole ainoastaan poistaa oireita, vaan aktivoida ja tasapainottaa kehon omia luontaisia voimia. Mielen oireet ja tunteet käsitetään yhtä tärkeiksi kuin fyysisetkin oireet.

Kokonaisvaltaisuus, ihmisen käsittäminen dynaamisena prosessina tässä ja nyt, tekee perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä ennaltaehkäisevän, hoitavan ja parantavan.

Ihmisen energeettisen tilan analyysi;
diagnoosi ja hoito

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen osaajan luokse tullaan silloin, kun jokin vaiva, pienikin, häiritsee mieltä ja kehoa. Kiinassa on perinteisen kiinalaisen lääketieteen keinoin hoidettu kaikkia sairauksia, sekä psyykkisiä että fyysisiä. Holistisen, koko ihmisen käsittävän hoitoajattelun, etuna on, että vaikka sairaudella ei olisikaan varsinaista nimeä, hoito voidaan aina suunnitella ja toteuttaa.

Hoidon tavoite

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen peruskäsitteistöön kuuluu Qi, joka länsimaissa on käännetty sanalla vitaalienergia. Qi virtaa ihmisessä kaikkialla meridiaaneja eli energiakanavia pitkin. Meridiaanit ovat yhteydessä suuriin sisäelimiin. Meridiaanien varrella ihossa on akupisteitä, joiden kautta voidaan vaikuttaa kehon toimintaan ja vitaalienergiaan. Hoidon tarkoituksena on saada Qi, Veri ja Nesteet virtaamaan vapaasti oikeaan suuntaan, sekä tasapainottaa sisäelimien energiaa. Kun nämä elintärkeät Substanssit ovat tasapainossa ja virtaavat harmonisesti kehossa, meridiaaneissa ja sisäelimissä tuloksena on hyvinvointi ja elinvoimaisuus.

Mitä vaivoja hoidetaan?

Kiinalainen lääketiede on parhaimmillaan hoidettaessa kroonisia vaivoja. Hyviä tuloksia on saatu hoidettaessa mm:

  • stressiä
  • unihäiriöitä
  • kuukautiskipuja
  • vaihdevuosiongelmia
  • migreeniä
  • päänsärkyä
  • erilaisia kiputiloja (esim. niska-, hartia- ja selkävaivat)
  • allergioita
  • astmaa
  • ruoansulatusvaivoja.

Oireet voivat olla vaivoja, jotka eivät vielä länsimaisen lääketieteen puolella saa diagnoosia, mutta kiinalaisen lääketieteen keinoin niitä hoidetaan ilmenevien oireiden ja merkkien mukaan. Pitkään jatkuessaan jokin vaiva, jos siihen ei puututa ajoissa voi kehittyä sairaudeksi. Tilannetta voidaan auttaa merkittävästi akupunktuurilla tai kiinalaisilla rohdoksilla. Myös vaihdevuosiongelmat ovat monen naisen vaivoina. Kuumat aallot, yöheräilyt ja muut epämiellyttävät elämää hankaloittavat oireet johtuvat usein Yinin vähyydestä.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here