Reikihoito Suomessa

0
1272

Reiki on japanilainen hoitomuoto, jonka on kehittänyt Mikao Usui (1865–1926).

Reiki on yksinkertainen ja luonnollinen hoitomuoto, joka auttaa kehoa rentoutumaan, vapautumaan stressistä ja tervehtymään mahdollisimman nopeasti. Reiki vahvistaa meitä sekä fyysisesti että psyykkisesti. Se laajentaa tietoisuuttamme ja syventää sisäistä ymmärrystämme ja näkemystämme. Reikin käyttö auttaa asennoitumaan elämään terveesti, antaa energiaa ja on hyvä apu omassa henkisessä kehityksessä ja kasvussa.

Reiki on puhtaasti energiatiedettä, se ei ole sidoksissa mihinkään uskontokuntaan tai ajatussuuntaan. Reiki on tehokas ja kaikille sopiva hoitomuoto.

Jokainen ihminen ymmärtää itseään tutkiskelleena, että ihmisessä on olemassa paljon muutakin kuin fyysinen ulottuvuus. Meillä on hyvin paljon erilaisia tarpeita jotka liittyvät muuhunkin kuin fyysisyyteen. Muistan omasta sekä perushoitaja- että terveydenhoitajakoulutuksesta kuinka paljon puhuttiin ihmisten kokonaisvaltaisuuden huomioonottamisesta. Jo tuhansia vuosia sitten Kiinassa on kehittynyt ajattelutapa, joka pohjautuu tunteiden ja fyysisen kehon terveydentilan syvään yhteyteen. Käsittelemättömäksi jätetyt kielteiset tunteet vaikuttavat kehoon aiheuttaen sairauksia, kun taas positiiviset tunteet toimivat niiden vastapainona. Tässä ajattelutavassa on viisi elementtiä:

Kiukku- mm. raivo, turhautuneisuus, ärtyneisyys

Ongelmia saattaa olla maksan, sapen, hartioiden, jänteiden alueella ja esiintyä päänsärkyä, migreenikohtauksia.

Psyykkiset ominaisuudet ovat tässä hallinta ja päättäväisyys.

Pelko-mm. kauhu, pelokkuus, stressi

Ongelmia saattaa olla munuaisissa, polvissa, nilkoissa, ristiselässä, lantiossa.

Saatamme pelätä ettemme ole kyllin hyviä, ettemme kelpaa tai vastaa niitä odotuksia joita meille asetetaan. Usein myös me itse asetamme itsellemme ylisuuria odotuksia. Eniten tämä vaikuttaa munuaisiin ja lantion seutuun. Koko liikuntaelimistömme lantiosta alaspäin liittyy rohkeuteen ottaa elämässä seuraava askel eteenpäin. Jos sinulla on ongelmia polvien kanssa, kannattaa miettiä mitä pelkäät elämässä tai oletko kehittänyt itsellesi liian itsepäisen, joustamattoman, härkäpäisen ja taipumattoman persoonallisuuden. Nilkat puolestaan voivat viestittää, ettet ole uskaltanut tehdä jotain tärkeää päätöstä elämässäsi. Terveyden kannalta on paljon tärkeämpää se, että yleensäkkin teemme päätöksen kuin että teemme juuri ehdottomasti “oikean” päätöksen. Useinmiten on mahdollisuus tehdä tarvittaessa korjauksiakin 🙂 Jos päätös jää tekemättä, jämähdämme paikoillemme emmekä pysty kehittymään/kasvamaan ihmisenä.

Psyykkiset ominaisuudet ovat tässä kunnianhimo, tahdonvoima

Levottomuus-mm. huolestuneisuus, ahdistuneisuus, hermostuneisuus

Ongelmia saattaa olla vatsassa, pernassa, haimassa, ranteiden nivelissä, lihaksissa.

Olemme nykyään liian huolestuneita jostakin ja suurin osa huolistamme ei koskaan toteudu. Maalaamme usein vain “piruja seinille”. Monesti liika huolestuneisuus vie ilon elää tätä päivää, elää hetkessä täysillä. Elämänenergian varma alentaja.

Psyykkiset ominaisuudet tässä keskittymiskyky, taito vakauttaa,tasapaino

Suru-mm. murhe, onnettomuus, alakuloisuus, synkkyys, masennus

Ongelmia saattaa olla keuhkoissa ja paksusuolessa

Ongelman aiheuttaa tiedostettu tai tiedostamaton tunteiden kätkeminen. Tunteet on lupa näyttää ja ne pitää purkaa. Surulla ei ole mitään määrättyä aikaa milloin se pitää olla läpikäytynä. Itke silloin kuin itkettää, huuda jos haluat huutaa, pura tunteesi. Surut saattavat kummuta hyvinkin kaukaa. Olet saattanut elää lapsuuden jossa on kielletty tunteiden näyttäminen. Aikuisena on tärkeää palauttaa oikeus tunteisiisi.

Psyykkiset ominaisuudet tässä ovat vahvuus ja aitous.

Ilottomuus-mm. viha, inho, vastahakoisuus, julmuus, kärsimättömyys, kiireisyys

Ongelmia saattaa aiheutua sydänmeen ja ohutsuoleen

Jos elämäntilanne ei ole tyydyttävä, elämä ei tunnu enään hauskalta, motivaatio puuttuu ja kaikki tuntuu vanhan toistolta, niin “sydän vuotaa verta” koska emme pysty enään nauramaan ja nauttimaan elämästä. Samoin ohutsuolen kyky vastaanottaa ravinteita huononee.

Myös toisen ihmisen vihaaminen palautuu takaisin kehoomme kuin myös se, että koemme itseämme kohtaan vihaa, väheksyntää, inhoa, kunnioituksen puutetta.

Ihmistä ei ole myöskään tehty ryntäilemään paikasta toiseen, alistamaan muita itsekkyydellä saavuttaakseen itselleen jotakin suurta. Tälläinen ihminen on sulkenut sydämensä, hän ei jaa muille ihmiselle lämpöä, hänellä ei ole kärsivällisyyttä muita kohtaan. Hän elää hyvin minäkeskeisessä maailmassa, ilman myötätuntoa, eikä näe elämän kauneutta. Hän ei anna muille ihmisille tukea vaan ajaa vain omaa etuaan. Ennenpitkään se johtaa tyhjyyteen ja sisäiseen tyytymättömyyteen. Mitä enemmän hän tavoittelee rahaa ja ihailua, sitä ontommaksi hänen elämänsä tulee. Hän ei ole oivaltanut sitä elämän perusasiaa, että jakamalla rakkautta saavutamme haluamamme ja enemmänkin ja saamme rakkautta. Loppuviimein sydänkohtaukset ja sydänongelmat saattavat olla hänelle arkipäivää. Toisaalta he voivat olla rinnallasi niitä henkilöitä jotka vievät sinulta energiaa ja tekevät sinulle saman vaikutuksen. Psyykkiset ominaisuudet tässä ovat lämpö, elinvoima, innostus.

Lisää tietoa tästä “Reiki parantava energia” Lena Johansson.

Ihmisellä tulee olla ensiksi oma tahto parantua. Niin ihmeellistä kuin se onkin, niin aina näin ei ole.

“Totuttu kipeys antaa kierolla tavalla turvaa, koska tuttuuden vuoksi sitä pystyy hallitsemaan” Tommy Hellsten

Tärkeintä asioiden käsittelyssä on olla rehellinen itselleen ja lopulta armollinen itselleen. Jos on jossakin asiassa heikko, se ei tarkoita että olet huono ihminen. Heikkoudesta pystyy vahvistumaan ja siinä kyllä onnistuu, jos on omaa tahtoa 🙂

Tervetuloa Reikihoitoon, jonka tarkoituksena on tasapainottaa sisäinen ja ulkoinen olemus.

Henkisyys on meissä jokaisessa. Henkisyydessä ei puhuta mihinkään tiettyyn uskontoon kuulumisesta. Henkisyys on meissä itsessämme, kehomme on meidän temppelimme. Henkisyys on kaiken kohtelemista rakkaudella ja kunnioituksella. Jos sitten kuulumme johonkin tiettyyn uskontoon, se on jokaisen oma asia ja sitä tulee kunnioittaa. Reikiin voi tulla mihin tahansa uskontoon kuuluva, sillä suurinta on RAKKAUS!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here