Sijoita ruokaan ja paranna samalla terveyttäsi

0
528

Jos sinua kiinnostavat terveet elämäntavat, voi ravintoon liittyvään projektiin sijoittaminen olla sinulle toimiva keino. Terveellinen ruokavalio sekä säännöllinen liikunta vaikuttavat tunnetusti positiivisesti yleiseen terveydentilaan ja monet havittelevat terveempää tapaa elää.

Terveellisen ruoan valmistaminen ja kuntosalille itsensä rahtaaminen vaativat kuitenkin aikaa ja voivat joskus olla hankalia järjestää. Jos haluat säästää samalla kun pidät yllä terveellisiä elämäntapojasi, voit sijoittaa uuteen ruokaprojektiin, jolla on mahdollisuus kasvaa suureksikin yritykseksi tulevaisuudessa. Näin saat lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. 

Ruokaan liittyviä projekteja on olemassa monia erilaisia, joten löytääksesi sinulle sopivimman, tulee sinun tehdä hieman taustatutkimusta. Rahoitusta projektillesi voit saada vakuudettomasta pikalainasta, joka on tililläsi jopa muutamassa päivässä. 

Keittiöpuutarha, vedenpuhdistus tai kommuunipuutarha

Yhteisöpuutarhaan sijoittaminen voi olla erinomainen mahdollisuus. Nämä puutarhat tarjoavat oivan tilaisuuden saada tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, mutta myös mahdollisuuden tavata samanhenkisiä ihmisiä. Voit joko liittyä alueesi yhteisöpuutarhaan tai, jos sinulla on lääniä tarpeeksi, voit itse luoda yhteisöpuutarhan alueellesi. Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa kasviksesi paikallisilta tuottajilta tai osallistua heidän liiketoimintaansa. Näin tuet lähituotantoa ja varmistat itsellesi tuoreet raaka-aineet, joiden alkuperä on tiedossasi. 

Toinen mahdollisuus on luoda itsellesi keittiöpuutarha. Sen lisäksi, että saat tuoreita raaka-aineita suoraan pihaltasi, voi puutarhasta tulla myös aktiivinen harrastus. Kasvisten ja hedelmien lisäksi voit myös kasvattaa kanoja ja muita kotieläimiä. Jos sinulla on tarpeeksi tilaa, voi tällaisen ruokaprojektin aloittaminen olla erinomainen mahdollisuus säästää rahaa ja parantaa terveyttäsi. Samalla voit kokeilla tuotteistaa erilaisia raaka-aineita ja mahdollisesti saada niiden myymisestä tuloja. 

Jos sinulla ei ole tilaa kasvattaa omia kasviksia, mutta haluat tehdä kotonasi jotain terveytesi eteen, voi veden puhdistamiseen sijoittaminen olla oiva ratkaisu. Vedenpuhdistusjärjestelmä poistaa hanavedestäsi epäpuhtauksia ja tekee siitä entistä turvallisempaa juoda. Tämä voi toimia sinulle erityisesti, jos alueellasi esiintyy erityisen paljon veden epäpuhtauksia tai vaihteluita veden laadussa. Vedenpuhdistusjärjestelmiä on olemassa montaa sorttia, joten jokaisen tarpeeseen ja budjettiin löytyy varmasti omansa. Puhdistusjärjestelmiin sijoittaminen on hyvä tapa parantaa terveyttäsi ja jälleenmyyjänä voit myös tienata.

Projektin suunnittelu 

Kun päätät aloittaa ravintoon liittyvän projektin, tulee sinun ottaa huomioon muutama tärkeä asia. Ensimmäiseksi on tärkeää, että sinulla on selkeä päämäärä ja tavoitteet mitä kohden lähdet. Onko sinulla ehkä tavoiteasiakaskunta tai kohderyhmä mielessä? Alusta asti selkeä visio auttaa sinua keskittymään päämäärääsi ja pitämään projektin rattaat pyörimässä oikeaan suuntaan. 

Toiseksi tarvitset runsaasti tietoa. Millainen markkinatilanne projektillasi on? Onko alueellasi kilpailijoita? Kuinka voit erottua joukosta? On tärkeää, että ymmärrät markkinatilanteen ennen kuin aloitat projektin. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. 

Viimeisimpänä tarvitsee rahoituksesi olla kunnossa. Jos sinulla ei ole säästössä projektiin tarvitsemaasi pesämunaa, tarvitset rahoituksen ulkopuolelta. Tähän sopivat esimerkiksi ulkopuoliset sijoittajat, jotka uskovat projektiisi ja haluavat olla osa sitä rahallisesti. Toinen mahdollisuus on ottaa lainaa projektisi aloittamiseksi.

Minilaina ravintoprojektiin sijoittamisen tueksi

Kun suunnitelmasi on valmis, olet tehnyt tarkan markkinatutkimuksen ja opiskellut aihetta olet jo päässyt pitkälle. Nyt jäljellä on vain rahoituksen saaminen. Jos et tunne mahdollisia sijoittajia, voit myös tukeutua lainaan. Rahoitusmahdollisuuksia voit tutkia muun muassa Moneezy -sivustolta vertailemalla lainoja. Perusteellinen suunnitelma auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi ja tekemään ravintoprojektistasi menestyksellisen.

Useimmat lainat toimivat samalla periaatteella, kuin asuntolaina. Otat lainan tietylle summalle ja maksat sitä pois tietyn ajan korkoineen, kunnes kaikki lainaerät on maksettu. Lainan avulla saat kerralla käteesi projektiin tarvittavat varat. Samalla se tarkoittaa, että sinun tulee lopulta maksaa enemmän projektistasi, kuin jos olisit rahoittanut sen täysin omavaraisesti. 

Tarkalla suunnittelulla ja periksiantamattomuudella voi projektistasi tulla menestys. Tulevaisuudessa sinulla voi olla myös mahdollisuus laajentaa toimintaasi. Menestyksellisistä ravintoprojekteista on monta esimerkkiä, jotka antavat toivoa sinunkin menestyksellesi. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here