Sairaan lemmikin hoito esimerkiksi leikkauksen jälkeen

0
708

Se, mitä eläin syö, on sinun päätettävissäsi. Erityisesti sairaan eläimen ruokavalioon on kiinnitettävä huomiota, jotta elimistöön ei kertyisi aineita, jotka pahentavat sairautta tai aiheuttavat niitä.

Teollisesti valmistettu tai huonolaatuinen ruoka aiheuttaa usein kutinaa, karvanlähtöä, paiseita, allergiaa, vatsakipuja, ripulia sekä silmä- ja korva-tulehduksia. Jopa hermosto-oireita, hormonaalisia ongelmia tai kasvun vääristymistä voidaan pitää väärän ruokinnan seurauksena.

Koirat, lehmät ja hevoset ylläpitävät terveyttään ja hoitavat itseään syömällä luonnon kasveja. Esimerkiksi sisäloiset (madot) pysyvät poissa, kun ruokavalioon lisätään valkosipulia kuuriluontoisesti.

Ulkoloisten (kuten punkkien) torjuntaan voidaan käyttää homeopaattisia valmisteita.

Kun eläin saa hyvälaatuista, monipuolista ja lajityypillistä ravintoa pienestä pitäen, kasvaa siitä hyvinvoiva ja onnellinen aikuinen, jolla on hyvä vastustuskyky sairauksia vastaan. Kun ruokavalio on riittävän monipuolinen, erilaisia vitamiinilisiä ei tarvita.

Koiran ja kissan ruokavalioon kuuluu puuroa, kasviksia ja raakaa lihaa/kalaa sekä ripaus öljyä. Raakoja luita kannattaa syöttää päivittäin, sillä niiden kaluaminen ehkäisee myös stressiä.

Eläimen kiputilat heijastuvat usein käytöshäiriöinä. Kun kipu hoidetaan pois, elämänlaatu paranee huomattavasti. Jos eläimen lihakset tai nikamat ovat jumissa, hyviä tuloksia saadaan aikaan säännöllisellä hieronnalla. Lisäksi oikeaoppinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, parantaa aineenvaihduntaa, rauhoittaa stressaavia ja tasapainottaa mieltä. Hieronnan aikana eläin rentoutuu ja useimmat nauttivat siitä kovasti.

Vanhoilla eläimillä voidaan liikkumista helpottaa hieronnan avulla ja näin palauttaa elinvoimaa. Jokainen hierottava on oma yksilö ja hieronta tapahtuu eläimen ehdoilla ja sen mukaan, mitkä paikat tarvitsevat eniten hoitoa ja venytystä.

Hieronnan ohessa voidaan käyttää vyöhyketerapiaa tilanteen mukaan. Eläimet eivät osaa kertoa miltä tuntuu tai mihin koskee. Heijastealueet päässä, jaloissa, selässä tai vatsan alueella kertovat missä vaiva sijaitsee. Näitä alueita hoitamalla päästään helpottamaan oireita jopa sisäelimissä, kuten maksassa, hengitysteissä jne. Vyöhyketerapialla voidaan avata myös tunnepuolen lukkoja, kuten erilaisia pelkotilanteita.

Homeopatiaa käytetään lähes kaikkialla maailmassa. Useissa maissa ihminen saa valita, haluaako sairaalassa homeopaattista hoitoa.

Homeopaattisilla lääkeaineilla vaikutetaan suoraan elimistön puolustusjärjestelmään, jolloin keho alkaa itse parantaa itseään tuottamalla vasta-aineita sairautta vastaan. Tässä parannusmenetelmässä käytetään suun kautta nautittavia aineita, jotka on valmistettu kasvi-, eläin- tai kivikunnasta. Eläimet reagoivat yleensä erittäin herkästi näihin luonnonmukaisiin tuotteisiin.

Suurin osa eläimistä, jotka tulevat hoitoon, on läpikäynyt eläinlääkärin tutkimukset ja hoidot. Myös niiden eläinten kohdalla, jotka tulevat suoraan vastaanotolle, on aina harkittava, onko eläinlääkärillä käynti tarpeellinen ennen hoidon aloittamista. Joissakin kroonisissa tapauksissa lääkityksen jatkaminen on kannattavaa, mutta usein homeopatialla saadaan normaalilääkitystä vähennettyä huomattavasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here