Yllätä Juhlavieraat Tällä Makealla Herkulla

0
1310

Juhlissa seuran, tunnelman ja ohjelman lisäksi tärkeää on tietysti se, mitä niissä tarjoillaan. Tarjoiltavat saatetaan tehdä alusta loppuun asti itse esimerkiksi perheen ja ystävien kesken. Jotkut puolestaan haluavat turvautua ammattilaisten apuun, ja etsiä juhliin sopivan ateriapalvelun. Tarjottavia saatetaan joka tapauksessa suunnitella viikkoja etukäteen, ja saattaahan ateriapalvelun etsimiseenkin kulua sama aika.

Tarjottavia suunniteltaessa pitää tietysti ottaa huomioon esimerkiksi allergiat ja ruokarajoitteet, jotta kaikki saavat varmasti jotain syötävää. Tulee miettiä, haluaako tarjota sekä alku-, pää- että jälkiruoan juomineen, tulisiko tarjolla olla myös jotain suolaista ja makeaa naposteltavaa ja pitäisikö esimerkiksi lapsille olla erikseen jotain herkkuja.

Yksi hieman erilainen, ja varmasti etenkin lapsia miellyttävä vaihtoehto tarjoiltaviksi on hattara. Hetkinen, eikö hattaraa saa vain huvipuistoista ja sirkuksesta? Ei suinkaan! Hattaraa voi nimittäin valmistaa myös itse.

Sen valmistaminen saattaa aluksi kuulostaa hankalalta ja monimutkaiselta, mutta asia ei ole ollenkaan näin. Hattaraa voi nimittäin tehdä helposti hattarakoneella.

Hattaran valmistaminen on helppoa ja nopeaa

Hattarakone ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Sellaista ei ihan joka päivä näekään, joten se on taatusti juhlien hitti. Hattarakoneella hattaran valmistaminen on erittäin helppoa ja nopeaa, ja siihen pystyy periaatteessa kuka tahansa. Hattaran valmistamiseen tarvitaan hattarakoneen lisäksi vain sokeria.

Aluksi hattarakone tulee lämmittää. Se lämpiää nopeasti ja lämpötila pysyy aina vakaana. Seuraavaksi koneen keskellä olevaan sokerikulhoon voi kaataa sokeria. Kun sokeri kuumenee, se alkaa tietysti sulaa ja siitä alkaa muodostua säikeitä.

Sitten sokerisäikeet vain pyöritetään tikun ympärille ja hattara alkaa muodostua.

Hattaran valmistaminen on todellakin näin helppoa, ja kaiken lisäksi se on erittäin nopeaa. Yhden hattaran tai annoksen valmistamiseen kuluu vain noin 30 sekuntia. Jos siis tekee pieniä annoksia, voi tunnin aikana valmistaa jopa noin 300 hattaraa.

Valmista hattaraa kuin ammattilainen

Hattaran valmistamista ei tietenkään tarvitse rajoittaa pelkästään kotona tai omissa juhlissa valmistamiseen. Laadukkaalla hattarakoneella voi valmistaa hattaraa ammattimaiseen tapaan vaikkapa markkinoilla ja muissa eri tapahtumissa. Koneella voi tehdä lukemattomia erilaisia hattaramuunnelmia. Hattarakoneeseen voi esimerkiksi lisätä elintarvikeväriä sisältävää sokeria, jotta hattarasta saa värikkään. Värikäs hattara on varma katseenvangitsija.

Sokeri ja hattara pysyvät kulhossa siististi kulhon rakenteen ansiosta, joten hattarakoneella työskentely on niin ikään siistiä. Hattarakone on muutenkin helppo pitää puhtaana ja valmistella seuraavaa käyttökertaa varten, ja sen osat pystyy kätevästi pesemään astianpesukoneessa. Pölystä, liasta tai vaikkapa ötököistä ei myöskään tarvitse huolehtia, sillä hattarakoneen mukana tulee suojakupu.

Se siis estää sen, ettei hattaran joukkoon pääse mitään ylimääräistä.

Hattarakoneita on erikokoisia, ja niitä on saatavilla myös vaunun kanssa. Vaunun avulla hattarakonetta on helppo kuljettaa eri paikkoihin. Vaunussa on tietysti myös jarrut, joten ei tarvitse pelätä, että vaunu lähtisi liikkeelle omia aikojaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here