XPG Haaveilee Pelihiirestä, Johon voi Tallentaa 1TB Verran Pelejä

0
698

XPG on julkaissut XPG Vault -konseptin hiirestä, jonka sisään on rakennettu SSD-muisti. Eli kyse on hiirestä ja tallennustilasta samassa paketissa. 

Vaikka useissa pelihiirissä on hiukan muistia makrojen ja tietokoneesta toiseen siirrettävien toimintojen tallentamiseen eikä idea hiirestä ajamassa muistitikun virkaa ole uusi juttu, XPG: haaveen ovat paljon korkeammalla. He lupaavat luoda mukana liikkuvan pelikirjaston, joka on liitetty hiireesi.

XPG:n julkistuksessa ei ole paljoa tietoa Vault-hiirestä, mutta heidän mukaansa tämänhetkinen prototyyppi pystyy säilömään 1TB verran pelejä ja toimii 985 MB/s nopeudella. Hiiri yhdistetään USB-C:llä. 

Koska kyse on langallisesta hiirestä, luvattu teho vaikuttaisi mahdolliselta ja pelien pelaaminen Vault-hiiren kautta ei ole madottomuus. Hiireen mahtuu useita eri pelejä, kunhan yksi niistä ei ole Call of Duty.

Lehdistötiedotteessa ei ole paljoa tietoa, mutta on silti kiinnostava

Vielä ei ole selvää, onko tarjolla muun tasoisia muisteja ja voiko tuotetta päivittää (tämä ei vaikuta todennäköiselle, mutta aina voi toivoa). Lisäksi SSD:stä ei ole kerrottu enempää, mutta valmistaja on luultavasti XPG:n omistama muisti- ja SSD-yritys ADATA. 

Lehdistötiedote ei kertonut mitään tietoja, joista hiirestä kiinnostuneet pelaajat voisivat olla uteliaita. Emme esimerkiksi tiedä Vault-hiiren DPI:stä tai sensoreista. 

Yritys on kuitenkin julkaissut tiedot XPG Alpha -hiirestä, joka näyttää monilta osin samalta kuin Vault-hiiri.

XPG Alpha käyttää Pixartin PAW3335-sensoria, mutta se on langaton ja siksi ei sisällä muistia.

XPG sanoo, että sen CES-osaston vierailijat saavat nähdä vilauksen Vault-mallista eli kuulemme luultavasti hiirestä lisää lähiaikoina. 

Olisi mielenkiintoista esimerkiksi saada tietää, kuinka painava hiiri on, voiko sen kautta todella pelata pelejä ja onko hiiren toiminnassa mitään eroja SSD:tä käytettäessä verrattuna ilman sen käyttöä.

Koska tuote on esitelty konseptina ja prototyyppinä, tämä voi olla ainut kerta, kun saamme kuulla hiirestä. Se ei ole ennenkuulumatonta. Mutta idea itsessään on mielenkiintoinen eikä vaikuta edes mahdottomalta. Vaikka XPG ei päätyisi julkaisemaan tätä tuotetta, saatamme tulevaisuudessa lähteä laneihin mukanamme vain hiiri, jonka kautta pääsemme pelaamaan kaikkia lempipelejämme ja casino kolikkopelimme. Tietenkin vasta sitten, kun laneja voidaan taas järjestää. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here