Vedonlyönti Suomalaisten Ammattilaisveikkaajien Näkökulmasta

0
1548

Vedonlyönti on historiallisesti ollut tärkeä osa suomalaista urheilutoimintaa ja Suomen veikkaajien joukossa on myös useita ammattilaisia. He ovat kokeneita sekä eri urheilulajien suhteen sekä veikkausstrategioissa. Mitä vinkkejä ammatikseen veikkaavat antaisivat aloittelijoille?

Veikkaa vain lajeissa, jotka tunnet ennestään

Urheiluveikkaaminen on taitolaji, jossa on otettava huomioon monia piirteitä sekä urheilulajista että -ottelusta. Suurin osa ammattiveikkaajista lyö veto vain sellaisissa lajeissa, jotka ovat heille ennestään tuttuja. Suosikkiurheilulajiaan tulee seurattua muutenkin aktiivisemmin, jolloin on paremmin perillä eri joukkueiden tai urheilijoiden edistymisestä.

Jos veikkaa esimerkiksi jalkapallossa, voi ottaa huomioon joukkueen sen hetkisen kokoonpanon, valmennuksen sekä maaliolettaman.

Kun tietää pelin luonteen, ymmärtää myös sen, että jalkapallossa pelitilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti. Tarvittaessa voi tutustua myös veikkausvinkkeihin, joita löytyy netistä. Esimerkiksi https://rabona.com/fi/sport tarjoaa sekä vedonlyönti että siihen tarvittavat vihjeet.

Tutustu erilaisiin veikkausmuotoihin ja -strategioihin

Aloittelevan veikkaajan on parasta tutustua myös itse veikkausmarkkinaan. Suosituin veikkausmuoto on ehdottomasti pitkäveto, jossa tavoitteena on veikata ottelun voittajaa.

Ottelun tarkan lopputuloksen veikkaaminen voi olla myös kiinnostavaa, mutta se vaatii hieman enemmän tietoa ja taitoa.

Jos veikkaa esimerkiksi raviurheilussa, ei ole hassumpi idea veikata esimerkiksi kolmea parasta hevosta pelkän voittajan sijaan. Tällöin on suurempi todennäköisyys, että veikkaus osuu oikeaan, kun vaihtoehtoja on useampia.

Erilaisiin veikkausmuotoihin pystyy tutustumaan useimmilla veikkaussivustoilla bonusten avulla täysin ilmaiseksikin. Aloittelevan veikkaajan ei siis tarvitse laittaa heti peliin oikeaa rahaa, mikä ei välttämättä ole hyvä idea, kun vedonlyönti ei ole ennestään tuttua.

Älä tee ylilyöntejä mielijohteesta

Urheilussa veikkaaminen on jännittävää, minkä takia on aivan liian helppo päätyä ylilyönteihin. Monet veikkaussivustot tarjoavat veikkauskohteisiin vinkkejä, joita veikkaajan ei ole syytä liian sinisilmäisesti seurata. Jos itseltä löytyy tarpeeksi urheilutietämystä tietystä lajista, on hyvä idea laittaa omaakin ajatusta peliin. Aloittelevana veikkaajana on parempi aloittaa pikkuhiljaa ja suhtautua veikkaamiseen viihteenä.

Vertaa erilaisia veikkauskertoimia

Erilaiset veikkaussivustot tarjoavat hieman erilaisia veikkauskertoimia, joiden perusteella voi sekä arvioida kohteen todennäköisyyksiä että mahdollisia voittoja. Mitä korkeammat kertoimet ovat, sitä matalammat ovat todennäköisyydet. Vastaavasti voitot ovat todennäköisyyksien kumoutuessa korkeammat.

Viisas veikkaaja osaa vertailla eri sivustojen kertoimia niin, että tunnistaa yli- ja alikertoimet. Tällöin veikkaaja pelaa kuin vedonlyöntisivuston analyytikkoja vastaan.

Esimerkkinä voisi tuoda esille sen, että usein suomalaiset veikkaussivustot arvioivat Suomen voittotodennäköisyydet hieman liian korkealle.

Vastuullinen vedonlyönti on tärkeää

Urheiluveikkaamista voi monilla sivustoilla kokeilla ilmaiseksi, mutta ammattiveikkaajat lyövät vetoa aina oikealla rahalla. Aloittelijana on tärkeää osata määritellä se, miten paljon itsellä on varaa laittaa rahaa veikkaamiseen.

Älä pelaa rahoilla, joita tulet tarvitsemaan vielä lähitulevaisuudessa! Näin veikkaamisessa säilyy urheilun ilo ja riemu, jota jokainen urheilun ystävä kaipaa.

Onneksi suurin osa veikkaussivustoista on panostanut vastuulliseen veikkaamiseen tarjoamalla työkaluja pelibudjetin ja aikarajoitusten luomiseen. Rajoitukset eivät siis ole olemassa veikkaajien kiusaksi, vaan pikemminkin suojaksi.

Yhteenveto

Ammattiveikkaajan työ on erittäin haastavaa, eikä se sopisikaan kaikille. Veikkaamisessa tarvitaan intoa oppia urheilusta, kylmäpäisyyttä sekä rauhallisuutta. Parasta vastuullisessa veikkaamisessa on se, että pääsee kokemaan oman lempiurheilulajinsa täysin uudella tavalla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here