Valmista Arki Kesäkuntoon

0
801

Kesä tekee tuloaan ja pitkän, pimeän talven jälkeen malttamattomana odotamme lomia ja lämpimiä kelejä. Tunnetusti Suomen kesä on lyhyt, joten haluamme nauttia siitä kaikin mahdollisin tavoin.

Ennen lomakauden alkua on hyvä päivittää laitteet ja sovellukset ajan tasalle. Näin voit keskittyä hetken tullessa siihen olennaiseen, eli rentoutumiseen ja viihtymiseen.

Kesäihmisen tarkistuslista

Ensimmäiset lomapäivät menee ihan vain levätessä ja tehden itselle mieluisia asioita. Osa meistä pakenee luonnon rauhaan, joillekin se tarkoittaa moottoripyöräilyn antamaa vapauden tunnetta, toisinaan tarvitsee vain löhöillä sohvalla ja kokeilla onnea rahapelaamisen parissa, sillä uusilla nettikasinoilla pelaaminen on helpottunut valtavasti.

Heti levon jälkeen tärkeysjärjestyksessä on ruoka. Välillä on mukava käydä nautiskelemassa valmiin ruuan ja juoman parissa, mutta yksi oleellisin asia suomalaisten kesässä on grillaus.

Grillikausi käyntiin

Jos grilli jo löytyy omasta takaa, niin on korkea aika puhdistaa se käyttökuntoon. Nyt on oikea hetki kaivaa grilli esiin ja rapsutella talven aikana kertyneet liat pois. Vinkkejä puhdistamiseen löytyy monia, mutta pahimmat liat on kätevä rapsuttaa raa’alla sipulin puolikkaalla.

Kiistämättä herkullisinta ruokaa saa aidolla hiilloksella. Tosin tilanne ja paikka on harvoin otollinen tulen tekoon. Tästä johtuen suurin osa käyttääkin kaasugrilliä.

Se on nopea ja käytännöllinen vaihtoehto kokkailuun. Grillaus ei savuta, grilli lämpenee nopeasti ja ruokaa voi valmistaa lähes kaikkialla.

Mikäli et omista vielä grilliä, niin se kannattaa hankkia oman tarpeen mukaan.

Jos tarkoituksena on grillailla lähinnä makkaraa, niin mikä tahansa grilli sopii siihen. Tähän laitteelta ei vaadita juurikaan ominaisuuksia, joten laadulla ei ole suurta merkitystä. Jos taas halutaan grillata makkaran lisäksi myös kasviksia ja lihaa, niin grillin laatuun kannattaa ehdottomasti panostaa enemmän.

Karkeana sääntönä grillin hankintaan voidaan pitää, että grillissä tulisi olla yhtä monta poltinta, kuin on ruokailijaa. Eli kolmen hengen talouksiin grillistä olisi hyvä löytyä vähintään kolme poltinta.

Helpotusta kuumuuteen

Ensimmäiset kuumat kesäpäivät ovat tervetulleita ja niistä nautitaan täysin siemauksin. Etenkin paahtava kuumuus käy pidemmän päälle turhan raskaaksi. Näiden aikojen varalle on hyvä varautua ajoissa.

Olet onnekkaassa asemassa, jos kotoa löytyy ilmastointi. Laitteisto ja suodattimet on hyvä tarkistaa ajan tasalle sekä tarvittaessa ne on hyvä puhdistaa tai vaihtaa uusiin. Huoneistoa viilentäessä kannattaa myös muistaa, että ilmanvaihtolaitteet on säädetty toimimaan sellaisissa olosuhteissa, kun huoneiston ovet ja ikkunat ovat kiinni.

Jos asunnosta ei löydy ilmastointia, niin täytyy löytää muita keinoja asunnon viilentämiseen. Helpotukseksi kuumuuteen löytyy monenlaisia laitteita ilmanjäähdyttimistä kattotuulettimiin. Nämä kannattaa hommata ajoissa ennen helteitä, sillä ne myydään helteiden alkaessa hyvin nopeasti loppuun.

Käyttäjän kannalta tämän tyyliset laitteet ovat huolettomia, kun ne eivät yleensä vaadi huoltoa ja niiden asentaminen on helppoa.

Parhaat sovellukset kesään

Nykyään meidän ei tarvitse enää omata kartanlukutaitoa tai pohtia mahdollisia ruokapaikkoja itselle vieraassa kaupungissa. Älypuhelimien ansioista monista asioista on tullut helpompaa, kun kaikenlainen tieto on vain muutaman painalluksen päässä.

Siinä missä puhelimet tekevät rannalla löhöilystä viihtyisämpää, niin siihen voi ladata monia hyödyllisiä sovelluksia. Kesää varten ne kannattaa ladata jo valmiiksi ja rekisteröityä käyttäjäksi. Niinpä tositarpeessa ei tarvitse kiristellä hermoja niiden toiminnan kanssa.

112 Suomi

Sovellus on yksi lakisääteisistä vaaratiedotekanavista, joka suomalaisten tulisi ladata erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle. Tästä on kehitetty erinomainen palvelukokonaisuus niihin hetkiin, kun avun tarve yllättää.

Sovelluksen kautta saa apua onnettomuustilanteissa vain yhdellä painalluksella, lisäksi saat sijaintitietoon perustuen vaara- ja viranomaistiedotteet sekä muita viranomaistiedotteita, joista on tarve informoida, mutta ne eivät ylitä kuitenkaan vaaratiedottamisen kynnystä. 112 Suomi -sovelluksen voit ladata täältä.

Ilmatieteen laitoksen sää

Säällä on suuri merkitys loman suunnitelmiin ja siihen mitä voimme tehdä. Valitettavasti emme itse voi vaikuttaa siihen, joten tekeminen muokkautuu sen mukaan miten sää sallii. Pääset sovelluksen kautta näkemään miltä sadetutka, lämpötila tai tuntiennuste näyttää mökillä tai lomakohteessa. Ilmatieteen laitoksen Sää-sovelluksen löydät täältä.

Tervetuloa kesä!

Meillä jokaisella on oma tyylimme viettää vapaa-aikaa, mutta olosuhteet ovat lähes samanlaiset kesästä toiseen. On asioita, kuten sauna ja hyttyset, jotka kuuluvat merkittävänä osana jokaisen suomalaisen kesään.

Nyt on juuri oikea heti huolehtia laitteet ja olosuhteet kuntoon, jotta loman alkaessa voi keskittyä vain nautiskeluun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here