Tiedätkö mikä on DeFi?

0
5656

DeFi eli Decentralized Finance on avoin ja globaali rahoitusjärjestelmä, joka on rakennettu internetin aikakautta varten. Se on syntynyt tarpeesta kehittää vaihtoehto perinteiselle rahoitusjärjestelmälle, joka perustuu pitkälti vuosikymmeniä vanhaan infrastruktuuriin ja prosesseihin.

Decentralized Finance mahdollistaa pääsyn maailmanlaajuisille markkinoille ja sen hyvinä puolina voidaan pitää myös täydellistä ja läpinäkyvää omien varojen hallintaa. DeFi tarjoaa vaihtoehtoja paikalliselle valuutalle tai pankkivaihtoehdoille. DeFi-rahoituspalveluita voivat käyttää kaikki, joilla on Internet-yhteys, ja ne ovat suurelta osin käyttäjiensä omistamia ja ylläpitämiä. DeFi-sovellusten kautta on tähän mennessä virrannut kymmenien miljardien eurojen arvosta kryptoja, ja suosio kasvaa jatkuvasti. 

Mikä on DeFi ja mihin sitä voi hyödyntää?

DeFi on yhteistermi rahoitustuotteista ja -palveluista, jotka ovat kaikkien Ethereumia käyttävien saatavilla, eli kenen tahansa, jolla on Internet-yhteys. DeFin ansiosta markkinat ovat aina avoinna, eikä keskitettyjä viranomaisia ​​ole, jotka voisivat estää maksuja tai kieltää pääsyn mihinkään. Rahoituspalvelut, jotka olivat aiemmin hitaita ja inhimillisten virheiden vaarassa, ovat nyt automaattisia ja turvallisempia, kun niitä käsitellään koodilla, jonka kuka tahansa voi tarkistaa.

Kukoistavan kryptotalouden maailmassa voi lainata, antaa lainaa, ansaita korkoa ja paljon muuta. Kryptoaktiiviset argentiinalaiset ovat käyttäneet DeFiä paetakseen lamauttavaa inflaatiota. Yritykset voivat hyödyntää DeFiä siirtääkseen työntekijöille heidän palkkojaan reaaliajassa. Mikäli kotimaisuus kiinnostaa kryptovaluutoissa, kannattaa tarkastaa vuoden 2022 kryptovaluuttatrendit.

DeFi vastaan ​​perinteinen rahoitusala

Yksi parhaista tavoista tarkastella DeFin mahdollisuuksia on verrata sen etuja nykypäivän ongelmiin perinteisten rahoituspalveluiden parissa. Alla on listattuna muutamia haasteita, joihin voi törmätä perinteisissä rahoituspalveluissa:

  •       Kaikille ei myönnetä oikeutta perustaa pankkitiliä tai käyttää tiettyjä rahoituspalveluja.
  •       Rahoituspalvelujen puute voi estää ihmisiä työllistymästä.
  •       Rahoituspalvelut voivat estää sinua saamasta maksuja.
  •       Hallitukset ja keskitetyt instituutiot voivat sulkea markkinoita halutessaan.
  •       Kaupankäyntiajat rajoitetaan usein tietyn aikavyöhykkeen aukioloaikoihin.
  •       Rahansiirrot voivat kestää päiviä sisäisien prosessien takia.
  •       Rahoituspalveluista peritään palkkioita, koska välittäjälaitokset tarvitsevat osuutensa toimiakseen.

DeFillä on monia hyviä puolia. Ensinnäkin käyttäjä hallitsee varojaan ja niiden käyttöä täysin itse. Rahansiirrot tapahtuvat minuuteissa päivien sijaan ja tapahtumat eivät ole riippuvaisia käyttäjän identiteetistä, koska DeFi on avoin kaikille.

DeFi markkinat ovat aina auki, toisin kuin perinteiset rahoitusmarkkinat, koska työntekijät tarvitsevat taukoja. DeFi perustuu läpinäkyvyyteen, sillä kuka tahansa voi tarkastella tuotteen tietoja ja tarkastaa, miten järjestelmä toimii.

DeFi käyttää kryptovaluuttoja ja älysopimuksia tarjotakseen palveluita, jotka eivät vaadi välittäjiä. Nykypäivän finanssimaailmassa rahoituslaitokset toimivat transaktioiden takaajina. Tämä antaa näille instituutioille valtavan vallan, koska rahasi kulkevat niiden kautta. Lisäksi miljoonat ihmiset ympäri maailmaa eivät saa edes avattua pankkitiliä, mikä hankaloittaa elämää monella tavalla.

DeFissä älysopimus korvaa rahoituslaitoksen roolin. Älysopimus on eräänlainen Ethereum-tili, jolla voi olla varoja ja joka voi lähettää/palauttaa ne tietyin ehdoin. Kukaan ei voi muuttaa älysopimusta sen ollessa käytössä vaan se toimii aina ohjelmoidusti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here