Ravintoterapia, Ruoansulatus- ja Hivenainetutkimukset [2020 TIEDOT]

0
1480

Ravintoasiat koskettavat jokaista. Syöminen kuuluu jokaiseen päivään ja jokaisella on oma mielipiteensä ruoasta. Tänä päivänä ei ole kuitenkaan itsestään selvää, että valitsemme ruokamme hyvinvointia edistävästi, koska kaikki tarjolla oleva ruoka ei täytä ihmiskehon tarpeita ravintoaineiden suhteen. Tarvitsemme siis tietoa terveyttä ylläpitävistä ruokavalinnoista, jotka voivat kuitenkin olla hyvin monenlaisia yksilöllisten tarpeidemme ja mieltymystemme mukaan.

Ravinnolla on myös mahdollisuus hoitaa ja vahvistaa epätasapainossa olevaa elimistöä. Kansansairautemme johtuvat paljolti ravinnosta ja ravinnolla niitä voidaan myös hoitaa. Monet yleiset terveysongelmat kuten koholla olevat veren rasva- ja sokeriarvot, sydän- ja verisuonitaudit, aikuisiän diabetes, reuma, allergiat, ylipaino ja kaikki ruoansulatuskanavan ongelmat liittyvät nauttimaamme ruokaan.

Ravinto vaikuttaa ratkaisevasti myös aivotoimintaan ja psyykkiseen hyvinvointiin.

Hoitava ja terveyttä edistävä ravitsemus ei kuitenkaan vaadi monimutkaisia erikoisdieettejä. On vain syötävä luonnollista, mahdollisimman vähän käsiteltyä, yksilöllisesti sopivaa ruokaa, jota tarvittaessa täydennetään kehon tarvitsemilla lisäravinteilla.

Ravintoterapiavastaanotollani mietitään asiakkaan tilannetta kokonaisvaltaisesti käyttäen hyväksi sekä ravitsemustieteen että luonnonmukaisen terveydenhoidon tietämystä. Lähtökohtana on aina asiakkaan koko elämäntilanne ja nykyinen ruokavalio. Näiden pohjalta ratkaistaan mitä muutoksia tarvitaan ja mitä on mahdollisuus toteuttaa ja missä tahdissa. Tilanteen mukaan valitaan perusruokavalion tueksi tiettyjä ruoka-aineita tai lisäravinteita. Pohditaan myös keinoja ruokavaliomuutosten omaksumista ja toteutusta helpottamaan.

Erikoisalaani ovat erilaiset vatsan ja suoliston ongelmat kuten mahalaukun oireet, suolistobakteeriston häiriöt ja ns. hiivatauti. Näiden kaikkien tuloksellisessa hoidossa oikea, yksilöllisesti laadittu ruokavalio on välttämätön. Suolistolla on myös hyvin kokonaisvaltainen merkitys ihmisen koko terveydelle. Lisäksi olen erityisesti perehtynyt metabolisen oireyhtymän ongelmiin, joihin kuuluvat ylipaino sekä kohonneet verensokeri- ja rasva-arvot.

Ruoansulatus- ja hivenaineanalyysit

Tärkeänä osana funktionaalista lääketiedettä teemme ruoansulatus- ja hivenaineanalyysejä yhteistyössä MDD Terveyspalvelut Oy:n kanssa. Myös analyysien perustana on funktionaalinen lääketiede, mikä painottaa ihmisen biokemiallista itsenäisyyttä, aineenvaihdunnan tasapainoa ja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Tavoitteena on terveyden palauttaminen sekä ihmisen fysiologisen, psyykkisen ja fyysisen toimintakyvyn parantaminen.

Tutkimusmenetelmiä ovat:

  • laboratoriokokeet
  • ruoansulatusanalyysit
  • ruoka-aineallergiatestit
  • hivenaineiden ja rasvahappojen mittaus.

Tärkeä osa hoidossa on oikealla ravinnolla, lisäravinteilla, vitamiineilla, hivenaineilla, probiooteilla eli hyvillä bakteereilla, sekä luonnonmukaisilla lääkkeillä ja hoidolla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here