Pikaopas Uusiin Maksutapoihin Verkossa

0
760

Siirto, Mobile Pay, Trustly, Paypal – eipä näiden uusien maksutapojen kanssa meinaa pysyä edes perässä! Kun korttimaksut ja verkkopankkisiirrot eivät onnistu, on aika ottaa käyttöön muita verkossa tai vaikkapa kauppojen kassalla erikoistuneisiin maksutapoihin.

Nämä niin sanotut ’vaihtoehtoiset’ maksutavat ovat yleistyneet viimeisen viiden vuoden aikana Suomessa valtavasti, eikä kysyntä ole hiipunut. Etenkin mitä enemmän ihmiset käyttävät verkkokauppoja shoppailussaan, sitä enemmän myös me tavalliset kuluttajat olemme joutuneet kiinnittämään niiden turvallisuuteen huomiota.

Etenkin jos et ole aivan varma myyjän tai verkkokaupan turvallisuudesta, on hyvä käyttää erilaisia muita maksutapoja shoppailun tiimellyksessä.

Viilee.fi esittelee nyt parhaimmat ja kätevimmät maksutavat niin verkossa!

PayPal

PayPal on kenties yksi tunnetuimmista vaihtoehtoisista maksutavoista verkossa, josta kiitos kuuluu hieman yllättävästi myös Elon Muskille. Paypal on maksunvälityspalvelu kuluttajan ja kauppiaan välillä. Sillä on tänä päivänä yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, eikä sen suosio ole todellakaan hiipumassa. Tästä esimerkkinä se, että PayPal lisäsi vuoden 2020 lopussa mahdollisuuden käyttää palvelua myös BitCoineilla.

Ideana on tarjota kuluttajille kuluttomat turvalliset maksut verkossa siten, että myyjä ei saa korttitietojasi missään vaiheessa. Kaikki maksuliikenne tapahtuu siis palvelun sisällä.

Käyttääksesi PayPalia sinun tulee avata itsellesi yksityishenkilön PayPal-tili. Tämä onnistuu osoitteessa paypal.com/fi ja on täysin ilmaista.

Voit lisätä PayPal-tilillesi rahaa joko pankkisiirroilla ja muilla keinoilla, mutta yksi kätevä tapa on myös lisätä kortti tilisi yhteyteen. PayPal hyväksyy luottokortit, debit-kortit ja Visa Electronin.

PayPalin suosion takana on kuitenkin ehdottomasti sen hyvitykset, joilla voit halutessasi hakea hyvitystä kauppiaalta viallisen tuotteen tai palvelun yhteydessä.

MobilePay

Tanskalainen MobilePay on jo hyvin laajasti hyväksytty maksutapa niin kivijalkaliikkeissä kuin verkossa. Kyseessä on Danske Bankin kehittämä mobiilimaksusovellus, jossa maksut hoituvat esimerkiksi älypuhelimella.

MobilePayn idea on siinä, että voit liittää maksukorttisi sovellukseen, jolloin se toimii maksunvälittäjänä käyttäjien välisissä siirroissa tai kauppojen kassoilla. Esimerkiksi kuluttajien välisissä kaupoissa maksut tapahtuvat antamalla maksunsaajan puhelinnumero, joka on osa MobilePayn järjestelmää.

Toisin kuin PayPal, MobilePay ei ole vielä toistaiseksi saanut niin suurta suosiota. Tällä hetkellä Suomessa tämä mobiilimaksusovellus toimii kaikkien suomalaisten pankkien ja korttien kanssa. Esimerkiksi vuonna 2019 S-ryhmä otti tämän maksutavan kauppoihinsa.

MobilePay toimii myös useissa verkkokaupoissa, kuten esimerkiksi Foodorassa, Gigantissa, Finnkinossa ja Varustelekassa.

Trustly

Trustly on verkkopankkipohjainen maksuvälittäjä verkossa, joka perustettiin Ruotsissa vuonna 2008. Tämän maksutavan idea on antaa käyttäjiensä maksaa verkkopankkimaksuja turvallisesti eri palveluissa, kuten verkkokaupoissa.

Toisin kuin MobilePayhin ja PayPaliin, Trustly ei vaadi minkäänlaisia rekisteröitymisiä tai korttitietojen syöttämistä palveluunsa. Sen ideana on välittää käyttäjän reaaliaikainen verkkopankkisiirto suoraan kauppiaalle – täysin ilmaiseksi.

Trustly ja sen tarjoamat verkkopankkisiirrot ovat käytettävissä 10 suomalaisen pankin kanssa ja maailmanlaajuisesti se toimii yli 6 300 pankin kanssa.

Monet verkkokaupat ovat integroineet Trustlyn maksutapoihinsa, mutta kaikista suurin kohderyhmä tällä hetkellä ovat pikakasinot ja niillä pelaavat käyttäjät.

Koska Trustly ei vaadi käyttäjiensä korttitietoja eikä se luovuta maksutietoja kauppiaalle, on se taannut erittäin turvalliset maksut verkon joka kolkassa.

Klarna

Klarna on monelle suomalaiselle tuttu laskutuspohjainen maksupalvelu verkossa ja mobiilissa. Nyt kuitenkin Klarna tarjoaa Trustlyn tapaan mahdollisuuden maksaa verkkopankkimaksulla.

Klarnalla maksaminen on erittäin joustavaa, sillä voit halutessasi ottaa ostoksesi laskutuksella, pilkkoa sen erämaksuihin tai vaihtoehtoisesti maksaa heti ostoksesi sen tarjoamalla verkkopankkipohjaisella maksulla.

Klarnassa idea on yksinkertainen: korttitietojen antamisen sijaan voit maksaa turvallisesti sen välittämillä maksuilla kauppiaalle. Pystyt myös seuraamaan kulutustasi erillisessä Klarna-sovelluksessa.

Klarna toimii maksutapana esimerkiksi AliExpressissä, Norwegianilla, Yliopiston Apteekissa ja Tokmannin verkkokaupassa.

Miksi kannattaa suosia vaihtoehtoisia maksutapoja?

Oletko koskaan miettinyt, että onkohan joltain kauppiaalta tai verkkokaupasta oikeasti turvallista tilata? Siinä missä verkossa shoppailu kasvattaa koko ajan vain suosiotaan, on turvallisuudesta oikeasti tullut sellainen asia, joka kannattaa ottaa huomioon ennen tavaroiden ostoskoriin klikkailua.

Vaihtoehtoiset maksutavat ovat hyviä maksunvälittäjiä erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa et voi olla varma myyjän turvallisuudesta. Suurimmassa osassa tapauksissa ne voivat olla jopa yhtä hyviä myös riitatilanteissa, kun tuote tai palvelu ei vastannut ilmoitettua.

Nämä tällaiset maksutavat ovat tulleet jäädäkseen, sillä uusia kehitetään koko ajan. Todennäköisesti näistä maksutavoista tulee peruskauraa myös kauppojen kassoilla. Kenties jatkossa korttimaksut jäävät historiaan, niin kaupoissa kuin verkossa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here