Perinteisen kiinalaisen lketieteen hoitomenetelmt

0
1072

Koko hoidon perusta on asiakkaan ensimmäisellä käynnillä tehtävä haastattelu. Asiakkaasta kerätään tietoa katselemalla, koskettamalla, kuuntelemalla ja haistelemalla. Kielestä katsotaan sen väri, kate, mahdolliset halkeamat ja koko. Pulssit otetaan molemmista ranteista kolmesta eri kohdasta. Pulsseista kuunnellaan mm. sen muoto, voimakkuus ja nopeus. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä diagnoosi ja hoito määritellään haastattelun ja asiakkaan oireiden sekä kielen ja pulssien antaman kokonaiskuvan perusteella.

Akupunktuuri

Akupunktuuri perustuu vartalon, raajojen ja pään meridiaaneilla olevien yli 300 pisteen käsittelyyn. Pisteet ovat energiasolmuja, joiden kautta voidaan vaikuttaa ihmiseen ja sisäelimiin.

Akupunktuurissa iho lävistetään ohuita neuloja käyttäen valituissa kehon pisteissä. Neulan käyttö ja sen erilaiset manipulaatiotekniikat vahvistavat ja tasapainottavat Qitä. Kun neula on lävistänyt ihon Qi alkaa ”saapua” neulaan. Yhdellä hoitokerralla valitaan useita pisteitä, joissa neulat vaikuttavat noin 20–30 minuuttia.

Hoitovälineinä käytetään akuneulojen lisäksi tulineuloja, akuvasaraa, sähköakupunktuuria ja Gua Shaa.

Moksipustio

Moksipustiossa sikarin muotoisella pujokääröllä lämmitetään haluttuja akupisteitä. Kehoon saadaan tällä tavoin lisää lämpöä ja energiaa, sekä Qin kierto helpottuu.

Kuppaus

Kuivakuppauksessa iholle asetetaan lasikuppeja, jotka pysyvät paikallaan ilmatyhjiön avulla, joka on saatu aikaan tulella. Kupit auttavat Qin ja Veren virtausta kiputiloissa tai hajottavat Tuulta ja Kylmyyttä akuuteissa tapauksissa, kuten vilustumisissa ja kuumeessa. Hoidossa käytetään myös mikrokuppausta.

Rohdosterapia

On olemassa tuhansia rohdoksia ja rohdosreseptejä, joilla on terapeuttinen vaikutus ja joita ainoastaan asiantuntevat terapeutit voivat määrätä turvallisesti asiakkailleen. Kiinalaisen lääketieteen rohdosten raaka-aineita ovat paitsi kasvikunnan, myös eläinkunnan tuotteet, sekä mineraalit. Niitä käytetään teenä, viineinä, uutteina, keittoina, hauteina, pillereinä, kapseleina, pulvereina ja voiteina.

Ravintoterapia

Ravintoterapia perustuu ajatukseen, että myös kaikilla ruoka-aineilla on energeettinen vaikutuksensa. Ruoka-aineita käytetään rohdosten tapaan, tasapainottamaan asiakkaan tilaa ja tukemaan muita perinteiden kiinalaisen lääketieteen hoitoja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here