Onko Urheiluvedonlyönti Suosittua Suomessa?

0
1384

Suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansaa ja seuraamme mielellämme monia erilaisia urheilulajeja aina hiihdosta formuloihin ja yleisurheilusta jalkapalloon. Mutta miten on vedonlyönnin laita? Selvitämme tässä artikkelissa, kuinka suosittua urheiluvedonlyönti Suomessa on.

Rahaa joukkueen puolesta

Urheiluvedonlyönti tarkoittaa rahan sijoittamista veikkaukseen siitä, mikä joukkue tai urheilija voittaa seuraavassa urheilutapahtumassa. On olemassa erilaisia tapoja harrastaa vedonlyöntiä ja niissä kaikissa on erilaiset riskitasot. Suomessa vedonlyönti on varsin suosittua erityisesti tietyissä urheilulajeissa, kuten formuloissa ja jalkapallossa.

Jääkiekko

Jääkiekko on luultavasti yksi suosituimmista urheilulajeista Suomessa, mikä on ymmärrettävää. Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden monta kertaa ja lajia harrastetaan maassamme paljon.

Suomalaiset jääkiekkojoukkueet ovat erittäin kilpailukykyisiä kansainvälisesti verrattuna ja maajoukkueelta odotetaan joka vuosi maailmanmestaruutta.

Myös jääkiekon SM-liigaa veikataan paljon.

Jääkiekkoon on erityisen jännittävä panostaa, sillä siinä tapahtuu paljon yllätyksiä, eikä koskaan voi olla varma kuka voittaa. Kun veikkaamiseen lisätään vielä erilaiset panokset ja kertoimet tai jopa liveveikkauksen mahdollisuus, jännitys on todellista. Ihmiset, jotka lyövät vetoa suomalaisista jääkiekkojoukkueista, ovat usein hyvin perillä lajista ja intohimoisia jääkiekon seuraajia, mikä tekee heistä todennäköisemmin voittavia veikkaajia.

Jalkapallo

Toinen joukkuelaji, johon suomalaiset panostavat veikkausrahoja, on jalkapallo, joka on kaikkien aikojen rakastetuin urheilulaji koko maailmassa. Suomen jalkapallomaajoukkue pääsi äskettäin mukaan EM-kisoihin, mikä on melko harvinaista, ja tämä on ehdottomasti lisännyt urheiluvedonlyönnin suosiota myös jalkapallossa. 

Kuten suomalaisessa jääkiekossa, myös jalkapallossa meidän joukkueemme ovat erittäin hyviä, mikä luo jännitystä urheiluvedonlyöntiin. Suomalaiset seuraavat paljon myös ulkomaalaisia jalkapalloliigoja ja veikkaavat mm. 

Englannin valioliigaa ja Saksan Bundesliigaa erittäin paljon. Myös kotimainen liiga vetää paljon tulosveikkaajia. Lajiin liittyvät vakiovihjeet antavat vinkkiä siitä, mitkä joukkueet mahdollisesti voittavat tulevissa otteluissa ja moni saa niistä arvokasta osviittaa tulosveikkaukseen.

Hevosurheilu

Urheiluvedonlyönti hevosurheiluun liittyvissä urheilulajeissa on melko yleistä useimmissa maissa, ja hevosurheilun eri muodoista ravit ovat myös melko suosittu veikkauskohde suomalaisten keskuudessa. 

Se on myös hieman erilainen vedonlyöntimuoto, koska sinun on valittava yksi hevonen monista sen sijaan, että valitsisit esimerkiksi kahden joukkueen joukosta. Tässä mielessä urheiluvedonlyönti hevosurheilussa voi olla jännittävää, koska riskejä on enemmän ja voittopotti on usein myös korkeampi kuin muissa lajeissa. 

Urheiluvedonlyönti on erityisen suosittua suurten hevoskilpailujen aikana Suomessa.

Raveja järjestetään maassamme noin kerran viikossa ja ne vetävät paljon katsojia, joista suuri osa ottaa osaa myös raviveikkaukseen eli totoon.

Golf

Vaikka golf ei ole ensimmäinen urheiluvedonlyönti, joka tulee mieleen suomalaisessa urheiluvedonlyönnissä, se on itse asiassa melko suosittu urheilumuoto. Golfissa on monia muuttujia, kuten sää ja ympäristö, mikä lisää riskejä ja jännitystä urheiluvedonlyöntiin.

 Maastamme on tullut vuosien saatossa myös mielenkiintoisia golfinpelaajia ja toki monet suomalaiset veikkaavat myös ulkomaalaisten golf-turnausten tuloksia.

Nyrkkeily

Nyrkkeily ei ole vain vallannut urheiluvedonlyöntimaailmaa Yhdysvalloissa, vaan myös suomalaiset ovat kiinnostuneita siitä. Suomessa on paljon ammattimaisia nyrkkeilijöitä, jotka ovat saavuttaneet suosiota ja tehneet lajia näkyvämmäksi kuin aiemmin. 

Maassamme on myös järjestetty muutama suuren luokan nyrkkeilyturnaus. Nyrkkeily onkin yksi perinteisiä urheiluvedonlyöntilajeja kuten monet kamppailulajit.

E-urheilu

E-urheilu on mukana monella nettikasinolla yhtenä tulosveikkausvaihtoehtona. Kyseessä on siis elektroninen urheilu eli pelaaminen. Yleensä peliturnauksissa voitosta mittelevät eri joukkueet, jotka voivat olla turnauksesta riippuen joko maajoukkueita tai sitten pitää sisällään pelaajia eri maista. 

Tämä on mielenkiintoinen uusi urheilumuoto, jota myös veikataan entistä enemmän. E-urheilu on erittäin kiinnostavaa varsinkin jos itse pitää videopelaamisesta ja seuraa pelimaailmaa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here