Nornickel Sulkee Nikelin Sulatuslaitokset

0
652

Nikelin kaupunki Venäjän Murmanskin alueella menettää yhden sulatuslaitoksen Nornickelin ilmoitettua heidän sulatuslaitoksensa sulkemisesta. Ennen sulkemistaan Nikelin laitos oli Nornickelin vanhin tuotantolaitos, mutta se päätettiin sulkea osana yrityksen suunnitelmaa vähentää saasteiden tuotantoa.

Yritys on sitoutunut vähentämään rikkidioksidipäästöjä ja Nikelin laitoksen sulkeminen on askel tähän suuntaan. 74 vuoden aikana laitos on tuottanut 61,8 miljoonaa tonnia nikkeliä sisältävää raaka-ainetta sekä 2,4 miljoonaa tonnia korkealaatuista nikkeliä.

Nikelin ympäristöongelmat

Nikelin laitoksen sulkeminen päättää 74 vuotisen aikakauden, mutta tuo tullessaan samalla valoisamman aikakauden paikallisille, joiden ympäristöstä pidetään parempaa huolta.

“Tänään on symbolinen päivä – ’viimeinen kauha’ sulatetaan ja sen jälkeen sulattamo suljetaan. Tämä on historiallinen hetki Nornickelille. Nikelin sulattamon sulkemisen jälkeen modernisoimme metallurgisen tuotantomme Monchegorskissa, sisältäen uudet toimitilat,” sanoi Nornickelin toimitusjohtaja Vladimir Potanin.

Potanin sanoi myös, että yritys haluaa sen laitosten vastaavan moderneja vaatimuksia ja yrityksen valmistamien tuotteiden olevan välttämättömiä tulevaisuudelle. Nyt hän sanoo, että yritys voi kehuskella olevansa ympäristötehokas yritys, joka luo vihreän ekonomian mukaisia tuotteita.

Nikelin laitoksen sulkemista kommentoi Murmanskin kuvernööri Andrey Chibis, joka puhui hiljattaisesta kehityksestä, jonka hän uskoo olevan hyödyksi ympäristölle.

 “Yrityksen päätös sulkea sulattamo oli pakotettu keino, jolla pyritään vähentämään haitallisia saasteita ilmakehään. Kaiken kaikkiaan se johtaa Kola Miningin ja Metallurgical Companyn tuotantolaitosten uudelleenmääritykseen ja modernisointiin, modernien teknologioiden käyttöönottoon ja yrityksen tuotteiden tuotannon lisääntymiseen alueellamme,”

hän sanoi.

Matka Nikolin ekologisten ongelmien ratkaisuun

Ympäristölle haitallisten vaikutuksen vähentämisen lisäksi Nikelin laitoksen sulkemisen vaikutus sosiaalisiin näkökulmiin otettiin huomioon. Entisellä laitoksella työskennelleet henkilöt saivat tarjouksen vaihtaa työpaikkaa yrityksen sisällä ja he, jotka halusivat aloittaa yrityksen, saivat resursseja alkuun pääsemiseen.

Päätös Nikelin laitoksen sulkemisesta tehtiin marraskuussa 2019 ja päätös on ollut ekologisesti positiivinen, koska se on kokonaan eliminoinut rikkidioksidipäästöt Norjan raja-alueella.

Seuraavana vuonna asiakaspalvelu ja puhdistustiimi toimivat toimitiloissa niiden käytöstä poisottamiseksi. Jos laitokselle löydetään uusi käyttötarkoitus, muutetaan ne toimimaan sitä varten. Tällä hetkellä Nornickelin sijoittajien välillä on kilpailu kehittää tuotantoprojekti tai kulttuuriprojekti tyhjäksi jääneeseen laitokseen.

Joitakin vaatimuksia tälle ovat paikallisen alueen ekologinen muutos, vihreän tuotannon toimitilojen luominen ja uusien työpaikkojen tarjoaminen työntekijöille.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here