Moderni vyöhyketerapia on keho- ja tunneterapia. Sen keskeisenä ajatuksena on kehon, ajattelun ja tunteiden yhteys toisiinsa. Terve sielu terveessä ruumiissa. Vyöhyketerapialla voidaan vaikuttaa niin pelkoihin, ahdistuksiin, masennukseen ja uupumukseen kuin, selittämättömiin kipuihin, aineenvaihdunnan häiriöihin, päänsärkyihin ja moniin muihin vaivoihin.
Ihminen on hieno, monimutkainen ja -tasoinen kokonaisuus ja henkisen että fyysisen hyvinvointimme kannalta tunteilla on keskeinen merkitys.
Tunteet virtaavat energioina kehollamme. Tukahdutetut tunteet ”varastoituvat” keholle haitaten energioiden vapaata virtausta. Nämä häiriöt ilmenevät mitä moninaisimpina mielen häiriöinä, ongelmina pari- ja muissa ihmissuhteissa, mutta myös kehon kipuina ja vaivoina, jopa sairauksina ja tauteina.
Vyöhyketerapiahoidon periaate
Vyöhyketerapiahoidossa ihminen johdatetaan kohtaamaan ja kokemaan torjutut, patoutuneet tunnekokemuksensa. Tämä elämyksellinen muistiin ja tietoisuuteen palauttaminen auttaa ymmärtämään noita kokemuksia myös aikuisen näkökulmasta. Hän voi kohdata ja purkaa ne ja siten vapautua niistä pysyvästi. Se parantaa.
Vyöhyketerapiahoidossa terapeutti selvittää asiakkaansa tunne lukkojen sijainnit ja avaa sitten energiaratojen kipupisteitä, energioiden vapaata virtaamista haittaavia tukoksia. Hoitomenetelminä käytetään kahden pisteen ns. polaarista sormipainantaa, vyöhykeratahierontaa sekä magneeteilla ja mikrovirralla hoitamista.
Vyöhyketarpia on rentouttavaa ja miellyttävää. Käsittely vahvistaa immuniteettia ja ennaltaehkäisee sairauksia.
Psykologinen vyöhyketerapia painottaa enemmän psyykkeen merkitystä
Hoidon alkaessa hoidettavasta tehdään ns. elämänkaariamneesi; kartoitetaan hänen elämänsä tapahtumia sen eri vaiheissa. Hoito käynnistyy hoidettavan tiedostamisen mahdollisuuksien elvyttämisestä. Vasta tämän jälkeen aletaan avata tukkiutuneita energiaratoja ja -tasoja. Näin annetaan torjutuille tunteille ja muistikuville mahdollisuus nousta tietoisuuteen ja purkautua.
Terapeuttisilla keskusteluilla on merkittävä osuutensa psykologisessa vyöhyketerapiahoidossa.
Hoitojen alettua hoidettava saattaa nähdä terapeuttisia unia. Ne antavat tärkeää tietoa paranemisen etenemisestä. Unien paras tulkitsija on hoidettava itse. Hoitaja tietysti auttaa.
Kenelle
Hoitojakson pituus vaihtelee muutamasta hoidosta joihinkin kymmeniin hoitokertoihin. Hoitojen välit vaihtelevat viikoista kuukausiin.
Vyöhyketerapiat ovat hyväksi todettu hoitomuoto mitä moninaisimpien psyykkisten ja tunne-elämän ongelmien samoin kuin monien psykosomaattisten vaivojen hoitamiseksi.
Hyviä tuloksia on saatu esim:
- stressin
- erilaisten pelkotilojen
- ahdistuneisuuden
- masentuneisuuden
- levottomuuden
- unettomuuden hoidosta
Myös pari- ja muista ihmissuhdeongelmista kärsivien on mahdollista saada apua tästä terapiasta. Tyypillisiä vyöhyketerapialla hoidettavia vaivoja ovat esim.
- päänsäryt
- aineenvaihdunnalliset ja hormonaaliset vaivat
- selän, niskan ja liikuntaelinten kivut