Makuuhuoneen Sisustus Paljastaa Jokaisesta Jotakin

0
1321

Tiesitkö, että ihminen nukkuu kolmasosan elämästään? Ei siis ole aivan yhdentekevää millaisessa huoneessa ja sängyssä kolmasosan elämästämme vietämme. Siksipä makuuhuoneemme sisustus kuvastaakin meitä itseämme tarkemmin kuin uskallamme kuvitellakaan. Askeettinen makuuhuone kertoo mm. kurinalaisuudesta, runsas ja röyhelöinen romanttisuudesta, punainen ja musta hallitsevina väreinä intohimoisuudesta ja minimalismi yksinkertaisuuden arvostamisesta. Meistä itse kunkin makuuhuoneen sisustus kertoo persoonallisuudestamme – jopa sellaisen ihmisen makuuhuone, joka on sisustettu täysin kumppanin maun mukaan.

Mitä Sinun makuuhuoneesi sisustus paljastaa juuri Sinusta?

Persoonallisyystyyppejä tulkitaan usein ns. enneagrammin avulla. Enneagrammi on ikivanha ja silti samalla hämmästyttävän moderni ja toimiva erilaisten ihmisluonteiden kuvaus. Sana enneagrammi tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa yhdeksänkohtaista mallia. Enneagrammin mukaan me ihmiset jakaudumme yhdeksään persoonallisuustyyppiin, jotka ovat perfektionisti, auttaja, suorittaja, romantikko, tarkkailija, kyselijä, seikkailija, varma ja sovittelija.

Perfektionisti

Ykköstyyppiä kuvaavaa kaikkein eniten perfektionismi, mutta myös uudistushenkisyys, omantunnontarkkuus, tuomarointi ja järjestelmällisyys. Ykköstyypin makuuhuoneen voi kuvitella olevan aina tip top ja kaiken tavaran olevan järjestelmällisesti asetettuina omille paikoilleen. Perfektionismin luomaa järjestystä on muiden syytä noudattaa eikä sitä kannata mennä omin päin muuttamaan.

Auttaja

Kakkostyyppiä kuvaa eniten sana auttaja. Auttaja on samalla antaminen, huolehtiminen, herkkyys, epäitsekkyys ja uhrautuvuus. Auttajan makuuhuone saattaakin kuvastaa enemmän hänen kumppaniaan kuin auttajaa itseään, koska auttaja uhraa oman itsensä toisen halujen edessä.

Auttajan makuuhuone saattaa siis yllättää olemalle jopa täysin päinvastainen kuin herkän auttaja-persoonan makuuhuoneen voisi kuvitella olevan.

Jos kumppani tai muut perheenjäsenet eivät osaa arvostaa auttajan uhrautuvuutta, voi auttajan puheista kuulla marttyyrinasennetta hänen esitellessään makuuhuonettaan.

Suorittaja

Kolmonen on tyyppinä suorittaja, joka pyrkii menestymään ja voittamaan kaikessa mitä tekee.  Suorittajaa kuvaavat sanat tehokas, käytännöllinen, energinen ja järjestelmällinen. Suorittajan makuuhuone saattaa siksi olla hyvinkin laskelmoitu ja sen eri elementeillä on tietty päämäärää palveleva tarkoituksensa.

Romantikko

Nelonen on romantikko! Romantikolle tyypillisiä ominaisuuksia ovat herkkyys ja intuitiivisyys. Romantikon makuuhuone onkin ennen kaikkea aistikas ja huoneen jokaisella huonekalulla ja tavaralla on romantikolle erityinen emootiopohjainen merkitys.

Tarkkailija

Viitosta kutsutaan tarkkailijaksi. Tarkkailijalle tyypillistä on filosofointi, pohdiskelu ja erakoituminen. Tarkkailijan makuuhuoneen sisustus on ennen kaikkea selkeän looginen ja asiallinen. Koska tarkkailija on usein erakko, ei makuuhuonetta ole sisustettu tekemään keneenkään vaikutusta.

Kyselijä

Kuutonen on kyselijä ja jopa kyseenalaistaja ja epäilijä. Sisustajana kyselijä on harkitsevainen ja jäykkä, arka sekä epävarma, mutta samalla myös lopulta erittäin uskollinen ja päättäväinen. Kun kyselijä vihdoin päättää makuuhuoneensa sisustuksesta, hän myös pysyy päätöksessään – usein jopa vuosikymmenien ajan!

Seikkailija

Seitsemän on optimistinen seikkailija ja nautiskelija. Seikkailija on sisustajana spontaani, ja koska seikkailijalla on myös hyvä mielikuvitus, seikkailija sisustaa rohkeasti ja luovasti. Usein seikkailijan makuuhuoneen sisustus saattaa kuitenkin näyttää myös pinnalliselta.

Varma

Kahdeksikko on varma vaikuttaja, joka mielellään haastaa ja johtaa. Varman sisustus on jämäkkää, hallitsevaa ja dominoivaa, johon kumppanilla ja muilla perheenjäsenillä ei usein ole mitään sanan valtaa. Kahdeksikon makuuhuoneessa haisee valta, ja siksi makuuhuone kuvastaakin erittäin paljon häntä itseään, eikä ketään muita.

Sovittelija

Yhdeksikkö on sovittelija. Sovittelija on tyypillisesti myös rauhanrakentaja ja diplomaattinen mukautuja. Päinvastoin kuin kahdeksikon makuuhuoneessa, yhdeksikön makuuhuoneessa ei saata näkyä pilkahdustakaan sovittelijasta itsestään. Silti sovittelija on usein erittäin tyytyväinen makuuhuoneensa sisustukseen, sillä hänelle tärkeintä on makuuhuoneen rauhallinen tunnelma, joka merkitsee hänelle ennen kaikkea rauhaa ihmissuhteissa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here