Mads Mikkelsen Liittyy ’Indiana Jones 5’ -Elokuvan Näyttelijöihin

0
1232

Hannibal-näyttelijä Mads Mikkelsen liittyy Harrison Fordin ja Phoebe Waller-Bridgen seuraan viidennessä Indiana Jones -elokuvassa.

Mads Mikkelsen on virallisesti liittynyt tulevan Indiana Jones 5 -elokuvan näyttelijöiden joukkoon. Harrison Ford näyttelee taas kerran sankariarkeologia, ja elokuvan ohjaa James Mangold. Entinen elokuvasarjan ohjaaja Steven Spielberg tuottaa elokuvan yhdessä Lucasfilmsin Kathleen Kennedyn kanssa.

Mikkelsen on tanskalainen näyttelijä, joka aloitti uransa pienissä elokuvissa, kuten Winding Refnin rikosdraama Psuher. Hänen muita huomionarvoisia roolejaan ovat Bond-pahis Le Chiffre Casino Royale -elokuvassa ja kuolemantähdellä tutkija Galen Erso Rogue One: A Star Wars Story -leffassa. Parhaiten Mikkelsen tunnetaan kuitenkin hänen roolistaan Hannibal Lecterinä NBC:n Hannibal-sarjassa. Vaikka sarja kesti vain kolme kautta, ehti se kerätä innokkaan fanikunnan.

Suurena syyllä sarjan suosiolle oli Mikkelsonin tapa näytellä kannibaalipsykologia sekä hänen kemiansa Hugh Dancyn kanssa. Hiljattain Mikkelsonin on kerrottu näyttelevän Grindewaldia seuraavassa Fantastic Beasts -elokuvassa Johnny Deppin sijasta.

Vielä nimetön Indiana Jones -elokuva on viides osa elokuvasarjassa (mukaan ei lueta lyhyeksi jäänyttä Indiana Jones Junior -sarjaa). Alkaen vuodesta 1981 elokuvalla Raiders of the Lost Ark sarja seuraa natsit voittavan arkeologi Henry ”Indiana” Jones nuoremman seikkailuja. Pääroolissa näyttelee Star Wars -ikoni Harrison Ford. Legendaarisen Steven Spielbergin ohjaamat ja hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa ja ystävänsä George Lucasin tarinasta muunnellut kolme ensimmäistä Indiana Jones -elokuvaa olivat valtava hitti. Elokuvat ovat myös inspiraatio useille toimintaseikkailupeleille.

Elokuvasarja nosti Harrison Fordin tähteyteen ja sen erikoisefektit sekä stuntit ovat inspiroineet lukemattomia elokuvia nykypäivään saakka.

Spielberg, Ford ja Lucas palasivat kaikki lopulta kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen neljännen elokuvan pariin. Neljäs elokuva Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull toi takaisin Indiana Jonesin alkuperäisen rakkauden kohteen ensimmäisestä elokuvasta eli Marion Ravenwoodin (Karen Allen) sekä heidän poikansa Muttin (Shia LaBeouf).

Vaikka elokuvan saamat arvostelut olivat ihan hyviä, monet Indiana Jonesin pitkäaikaiset fanit olivat kriittisiä siitä, kuinka elokuva rikkoi edellisten elokuvien henkeä. Erityisesti Indiana Jonesin idea käyttää jääkaappia atomipommista selviytymiseen ja kiistanalainen paljastus toisen ulottuvuuden olennoista edellisten elokuvien uskonnollisten mytologioiden sijasta saivat kritiikkiä.

Neljännen elokuvan haaleasta vastaanotosta huolimatta viides elokuva on ollut tekeillä jo hetken. Yhdessä vaiheessa huhuttiin koko sarjan uudesta versiosta, jossa Chris Pratt korvaisi Harrison Fordin Indiana Jonesina. Huhut jopa sanoivat, että viidennessä elokuvassa löydettäisiin nuoruuden lähde ja Harrison Ford kävelisi lähteeseen, josta Chris Pratt kävelisi ulos. Tämä idea kummittelee varmasti ikuisesti mielessäni.

Mikkelsen on viimeisen näyttelijä, jonka on paljastettu ottavan osaa seuraavaan Indiana Jones -elokuvaan. Lisäksi ilmoitettiin, että Fleabag-tähti Phoebe Waller-Bridge näyttelee elokuvassa. Englantilainen näyttelijä ja kirjoittaja oli mukana tulevan Bond-elokuvan No Time To Die kirjoittamisessa ja esitti Lando Calrissianin droidia L3-37. Indy 5 -leffan juonesta ei vielä tiedetä, mutta viimeaikaiset uutiset näyttelijöistä ovat saaneet fanit innostumaan.

Waller-Bridge ja Mikkelsen ovat kaivaneet itsellensä mukavasti tilaa Disneyn ja Lucasfilmsin elokuvissa, koska nyt he ovat kumpikin osa elokuvasarjoja Star Wars ja Indiana Jones.

Tällä hetkellä nimetön Indiana Jones 5 on sanottu julkaistavan 29.7.2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here