Kuinka valmistaa ruokaa airfyerilla?

0
914

Airfryerit eli ilmakeittimet ovat nykyajan yksi suosituimmista keittiökoneista. Ne ovat mullistaneet ihmisten tavan laittaa ruokaa. Airfryerien avulla voit valmistaa erinomaisia ja herkullisia sekä terveellisiä aterioita nopeasti ja helposti. Airfyereitä löytää eri hintaluokista. Edullisemmat mallit ovat loistava valinta kaikille niille, jotka haluavat päivittää keittiökoneensa monipuoliseen koneeseen edullisesti.

Jos kuitenkin etsit tietyn merkin konetta tai tietyillä lisävarustuksilla olevaa konetta voi se löytyä hiukan kalliimalla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuotteita vertailemalla voit löytää sinulle sopivimman laitteen. Reviewsbird.fi auttaa sinua löytämään verkkokaupan, josta ostaa uusi airfryerisi.

Ilmankeittimet ovat erinomainen tapa valmistaa terveellisempiä aterioita. Airfryer valmistaa ruoan kypsentämällä sitä kuumassa ilmassa, ei öljyssä kuten muut rasvakeittimet. Kun ruoka kypsennetään airfyriessa se usein sisältää vähemmän rasvaa ja kaloreita. Airfryerin valmistusmenetelmä tekeee siitä loistavan kodinkoneen niille ihmisille, jotka yrittävät syödä terveellisemmin. 

Ilmankeittimet ovat erittäin monipuolisia. Se on työtason tehokas konvektiouuni, joka käyttää kuumaa ilmaa ruoan kypsentämiseen. Kuumaa ilma kiertää ruoan ympärillä, jolloin se kypsyy nopeasti ja tasaisesti. Tuloksena on ruoka, joka on rapeaa ulkoa ja mehukasta sisältä. Airfryereissa voidaan valmistaa monenlaisia ruokia niin ranskalaisista perunoista kanansiipiin ja vihanneksiin.

Vinkkejä airfryerin käyttöön

Yleensä airfryerit ovat erittäin helppokäyttöisiä. Useimmissa malleissa on esiasetetut kypsennysajat sekä lämpötilat eri ruoka vaihtoehdoille. Valmiiksi asetettujen ohjelämpötilojen ja kypsennysaikojen myötä sinun ei tarvitse arvailla, kuinka kauan ruoan valmistaminen kesää. Jos haluat kokeilla itse on airfryerissä mahdollista myös muuttaa ruoan valmistusaikoja tai lämpötiloja.

Airfryeriehin kuuluu yksinkertaisuudessaan yleensä kori, johon ruoka asetetaan niin, että sen ympärillä pääse ilma kiertämään. Mallista riippuen tuon korin saa yleensäpois laitteesta esimerkisi puhdistusta varten. Airfryereissä voi olla myös erilaisia lisävarusteita, jotka voivat tulla airfyerin mukana tai niitä voi ostaa erikseen. Lisävarusteita on esimerkiksi erilaiset telineet ja korit, joiden avulla voi helpommin valmistaa useita ruokia samalla kerralla. Ennen lisäosien käyttöön ottamista kannattaa itse airfryeriin tutustua kunnolla. Tässä vinkkejä, kuinka aloitat kokkaamisen airfryerin kanssa:

  1. Lue airfryerin mukana tullut käyttöohje huolellisesti ennen kuin aloitat ruoanvalmistuksen. Ohjeet auttavat sinua ymmärtämään, miten laitetta käytetään ja miten lämpötila- ja aika-asetuksia säädetään.
  2. Valitse sopiva lämpötila ja kypsennysaika ruoallesi.
  3. Esilämmitä airfyer ennen ruoan lisäämistä koriin. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta auttaa ruokaa kypsymään tasaisemmin ja nopeammin.
  4. Pilko ruoka pieniksi, tasaisiksi paloiksi, jotta se kypsyy tasaisesti.
  5. Käytä öljyä esimerkiksi suihkeen muodossa, jotta ruoka rapeutuu paremmin ilman liiallista rasvakerrosta.
  6. Ravista tai sekoita ruokaa kypsennyksen puolivälissä, jotta ruoka kypsyy tasaisesti.
  7. Vältä korin ylikuormitusta. Jos airfryerin kori on liian täynnä, estää se ruokaa kypsymästä tasaisesti.
  8. Tarkkaile ruokaa kypsennyksen aikana, jotta se ei kuivu tai pahimmassa tapauksessa pala.
  9. Kun ruoka on valmis, anna ilmakeittimen jäähtyä. 
  10. Puhdista jäähtynyt laite talouspaperilla, kostealla liinalla tai tiskiharjalla ja tiskiaineella, riippuen laitteen likaisuudesta.

Mitä tulee ottaa huomioon laitteen valinnassa?

Kun etsit airfryeria, on sinun otettava huomioon muutamia keskeisiä tekijöitä. Ensinnäkin kannattaa pohtia minkä kokoisen laitteen tarvitset. Jos valmistat ruokaa suurelle perheelle, kannattaa ehkä valita isompi ilmakeitin, jossa on suurempi kapasiteetti. Jos taas valmistat ruokaa pienemmälle porukalle esimerkiksi vain kahdelle ihmiselle, pienempi laite, jossa on pienempi kapasiteetti voi riittää sinulle. Suuremman kapasiteetin laitteet ovat luonnollisesti suurempia ja vievät enemmän tilaa pöytätasolta kuin pienemmän tilavuuden laitteet.

Toiseksi sinun on otettava huomioon, millaisia ominaisuuksia ilmakeittimeen haluat. Joissakin airfryereissä on enemmän ominaisuuksia, kuten digitaaliset säätimet, ajastimet ja tarkasti säädettävät lämpötila-asetukset. Näistä ominaisuuksista voi olla hyötyä, silloin jos haluat paneutua ruuanlaittoon airfryerilla saada aikaan tarkempaa ruoanvalmistusta. 

Kolmanneksi sinun on otettava huomioon ilmakeittimen hinta. Airfryerien hinta vaihtelee muutamasta kympistä useampaan sataan euroon. Tutustu huolella vaihtoehtoihin ja hintoihin, jotta löydät itsellesi sopivan laitteen. Uutta laitetta hankkiessa on tärkeää löytää laite, joka vastaa tarpeitasi ja sopii sinun budjettiisi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here