Kolikkopelien Toiminta – Miten Voittotodennäköisyys Määräytyy?

0
832

Vaikka kolikkopelit ovat hyvin suosittuja pelejä, monet eivät silti ole täysin tietoisia siitä, miten eri pelit oikeastaan toimivat. Tietenkään pelaajan ei tarvitse olla tietoinen aivan kaikista teknisistä seikoista.

On silti hyvä olla tietoinen siitä, miten pelien voittotodennäköisyys määräytyy. Sillä tavalla voit saada enemmän irti koko pelaamisen ilosta. Selvitetään siis, miten pelin voittomahdollisuus määritellään, ja miten voidaan taata, että pelaaja voi voittaa pelissä.

Mistä kolikkopelit oikein koostuvat?

Joten aloitetaan aivan perusteista; mitä kaikkea erilaiset peliautomaatit oikeastaan pitävät sisällään, eli miten ne käytännössä toimivat. Tietenkin pelejä on hyvin monia erilaisia, joten ne voivat erota toisistaan monilla eri tavoilla.

Siltikin on joitakin asioita, jotka yhdistävät suurimman osan kaikista peliautomaateista.

Kaikista perinteisimmät kolikkopelit yhdistyvät keloista, riveistä, ja symboleista. Pelaaja pyöräyttää keloja, toivoen että symbolit osuvat sopiville kohdille riveillä. Ensimmäiset kolikkopelit sisälsivät vain yhden voittolinjan, joka oli ainoa rivi keloilla. Kuitenkin voittolinjat rahapeleissä ovat muuttuneet vuosien aikana. Nykyään voittolinjoja voi olla jopa lukemattomasti, mikä tuo upeita mahdollisuuksia pelaajille.

Eri peleissä on eri voittomahdollisuus

Koska eri peliteroavat toisistaan, ja jopa voitto linjojen määrä voi vaihdella pelistä toiseen, tietenkin pelien tarjoama voittomahdollisuus vaihtelee pelien välillä. Kaikissa korkealaatuisissa kolikkopeleissä käytetään satunnaislukugeneraattoria. Tämä varmistaa sen, että pelaajalla on aina realistinen mahdollisuus voittaa pelissä. Satunnaislukugeneraattori on matemaattinen algoritmi, jonka tarkoitus on antaa mahdollisimman satunnainen luku. Sitä käytetään kolikkopelien symbolien satunnaiseen asettumiseen keloille ja riveille.

Vaikka voittomahdollisuus on aina satunnainen, eri peleissä on silti eri voittomahdollisuus. Tästä voidaan kertoa muutamalla eri tavalla. Siihen voidaan viitata pelin volatiliteetilla ja RTP tasolla. Pelin volatiliteetti viittaa siihen, kuinka usein ja minkä kokoisia palkintoja pelaaja voi voittaa pelistä.

RTP eli Pelaajalle Palautus sen sijaan tarkoittaa prosenttia, kuinka paljon pelaajalle palautetaan. RTP lasketaan keskiarvona sen palauttamista varoista pelaajille. Yleisesti ottaen ei ole suositeltavaa pelata pelejä, joiden RTP on alle 95%. Voit löytää tiedon näistä asioista arvosteluista tai pelin tuottajan sivustolta. Näin voit löytää sellaisen pelin, jonka voittomahdollisuudet miellyttävät sinua.

Yleiset toiminnot kolikkopeleissä

Kuten sanoimme aivan alussa, kolikkopelit ovat varsin yksinkertaisia. Tästä syystä pelien pelaaminen on varsin helppo aloittaa. Pelaajan tulee asettaa panokset käyttämällä tähän tarkoitettuja painikkeita. Kun pelaaja on tyytyväinen asettamiinsa panoksiin, hän voi yksinkertaisesti asettaa kelat liikkeelle spin -painikkeen avulla.

Hyvin monet pelit mahdollistavat nopeamman pelaamisen. Tämä tapahtuu sekä Autoplay että Max Bet toiminnoilla. Autoplay toimintoa käyttämällä pelaaja valitsee, kuinka monta kierrosta he haluavat kelojen ottavan. Max Bet sen sijaan asettaa automaattisesti mahdollisimman suuren panoksen. Näiden avulla pelaaja pääsee pelaamaan vielä nopeammin.

Kolikkopelien variaatiot

Kolikkopelit eivät ole enää uusi keksintö. Ne ovat viihdyttäneet pelaajia jo hyvin kauan aikaa. Sen takia ei ole yllättävää, että pelistä on luotu hyvin monia erilaisia variaatioita. Klassisten kolikkopelien rinnalle on luotu esimerkiksi Jackpot pelejä, joiden palkinnot ovat todellakin jättimäisiä.

Lisäksi pelien muotoa on hieman muutettu, luomalla uusia vaihtoehtoja.

Suosittu esimerkki näistä on Megaways pelit, jotka sisältävät uskomattoman määrän voittolinjoja. Sen lisäksi uudet keksinnöt kuten Cluster pelit tuovat lisää monipuolisuutta kolikkopelien valikoimaan. Kaikkien eri vaihtoehtojen avulla kuka vain pelaaja voi löytää heille sopivan vaihtoehdon!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here