Koiran ruokinta vinkit

0
1154

Kautta aikojen koiran sukuiset eläimet ovat eläneet luonnossa käyttäen hyväkseen raakaravintoa eli koko saaliin karvoineen, sorkkineen, sulkineen ja mahalaukun sisältöineen, josta ne saivat ravinnokseen viljaa ja kasviksia. Usein koirat söivät myös hyönteisiä, marjoja ja munia. Ruokaa ei ollut aina saatavilla ja siksi vielä nykyisinkin koirat pitävät paastopäiviä. Koira meidän lemmikkinämme ei ole juurikaan muuttunut näistä ajoista.

Teollinen ruoka on kaukana koiran luonnonmukaisesta ravinnosta

Koiran ruokinnassa käytetään yhä enemmän teollista ruokaa, joiden väitetään sisältävän kaikki tarpeelliset vitamiinit ja ravinto-aineet. Teollisesta, kypsennetystä ruuasta kuitenkin puuttuvat terveyden kannalta tärkeät bakteerit ja entsyymit, jotka pitävät ruuansulatusjärjestelmän kunnossa.

Teollinen ruoka sisältää paljon lisäaineita. Eu-lainsäädännön mukaan lisäaineita ei tarvitse merkitä eläinruokapakkauksen kylkeen, joten emme voi tietää mitä koiralle syötämme ja mitä sairauksia ne aiheuttavat. Teollinen ravinto sisältää paljon kuolleiden eläinten lihaa. Emme voi myöskään tietää mihin sairauteen eläimet ovat kuolleet tai onko liha peräisin hormoneilla kasvatetusta karjasta.

KUVASSA SAMA KOIRA ENNEN JA NELJÄ VIIKKOA RUOKINTAMUUTOKSEN JÄLKEEN.

Teollisella ruualla koira pysyy hengissä, mutta voiko se hyvin?

Pysyisitkö itse terveenä syömällä pelkkiä valmisruokia? Väärä ruokavalio aiheuttaa monenlaisia vaivoja niin ihmiselle kuin eläimellekin. Koirat tarvitsevat raakaa, eläinperäistä ruokaa pysyäkseen terveenä. Hevonenkaan ei elä ilman korsirehua.

Usein omistajat ovat epätietoisia siitä, miten koiraa tulisi ruokkia. Tuloksena viljapohjaisesta ja runsaasti lisäaineita sisältävästä kuivamuonasta on sairauksien lisääntyminen. Allergioita, iho-ongelmia, sisäelinsairauksia, kasvaimia, immuniteetin heikkenemistä, hedelmättömyyttä ja kasvuhäiriöitä esiintyy yhä enemmän, eivätkä ne selity yksinomaan ylijalostamisella.

Etenkin sairaan koiran ruokavalioon on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Mitä tapahtuu, jos maitoallerginen ihminen syö laktoosia tai diabeetikko sokeria? Ihminen voi huonosti. Samoin käy koiran,  jos sitä ruokitaan väärin. Koira ei osaa kertoa mikä ravinto ei ole sille hyväksi. Vain vuosien kuluttua tulevat oireet kertovat, että koira ei voi hyvin. Koiran hyvinvointi on Sinun käsissäsi.

Miksi monet suosivat luonnonmukaista ruokaa?

Ruokavalion muutos on omistajien mielestä näkynyt eniten turkin ja ihon parempana kuntona. Ihottumat ovat hävinneet ja rapsutus loppunut. Ruokahalu on parantunut ja vatsa toimii hyvin, ulostemäärät ovat pienentyneet ja anaalirauhasvaivat jääneet pois. Erilaiset tulehdukset ovat vähentyneet. Silmät eivät rähmi, korvat eivät kutise. Hengitys ei haise ja koiran turkki tuoksuu viljalle. Koirien käytös ja luonne on muuttunut tasaisemmaksi, aggressiot, yliseksuaalinen käytös ja ylivilkkaus on vähentynyt. Pentu kasvaa oikeassa suhteessa ja terveenä, eikä sillä ole lonkkavaivoja. Eläinlääkärilaskut ovat pienentyneet.

Kokeile luonnonmukaista ruokintaa 6 viikkoa, niin huomaat eron.

Luonnonmukainen ravinto vahvistaa elimistön puolustusjärjestelmää sairauksia vastaan. Oikealla ruokavaliolla annat rakkaalle lemmikillesi mahdollisuuden terveeseen kehitykseen ja pitkään, onnelliseen elämään.

Jos olet epävarma siitä, miten koiraa tulisi ruokkia, ota yhteyttä, niin laaditaan koirallesi oma ruokintasuunnitelma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here