Jääkiekosta veikkaaminen vaatii tietoa 

0
551

Jääkiekko ei ole maailmanlaajuisesti yhtä suosittu laji ajatellen vedonlyöntiä, mutta se on laji, joka on suosittu kylmemmillä alueilla, kuten Kanadassa, Pohjois-Amerikassa ja Pohjois-Euroopassa (mukaan lukien luonnollisesti myös Suomi), ja juuri näillä alueilla jääkiekkovedonlyönti on yleistä. 

Jääurheilulajeista jääkiekko on parhaimpia urheilulajeja vedonlyönnin kannalta, koska voit voittaa oikeaa rahaa samalla, kun seuraat suosikkilajiasi. Tähän artikkeliin on kerätty tärkeitä vinkkejä, joiden avulla lätkäveikkauksesta tulee paljon tuloksellisempia. Kerromme myös kuinka tärkeää on käyttää luotettavia veikkaussivustoja, kuten GGBet, ettet menetä rahojasi.

 Fyysinen peli 

Jääkiekossa vetoaa sen nopea pelattavuus ja fyysisyys. Samoista syistä laji on suosittu myös vedonlyöjien keskuudessa. Jääkiekko on laji, jossa on tavallista alttius voimakkaille fyysisille yhteenotoille, jotka johtavat linjanvaihtoihin, useisiin aikalisiin, loukkaantumisiin ja rangaistuksiin. Kun kertoimia laaditaan, niissä otetaan huomioon nämä seikat mutta myös monet muut tekijät:  

  •     Joukkueiden vahvuus sekä kotijoukkue / vierasjoukkue
  •     Aiemmat tulokset joukkueilla
  •     Valmentajan taktiikka 

Jääkiekossa kuten muissakin joukkuelajeissa on tärkeää uudella vedonlyöjällä perehtyä kaikkiin tietoihin, jotka liittyvät otteluun ja joukkueisiin, joista aiot lyödä vetoa. Suomessa jääkiekon tietojen saaminen ei ole vaikeaa – lue lehtiä, verkkosivuja ja katso telkkaria ja netti-tv:itä. Vedonlyöjien on hyvä muistaa että vedonvälittäjät tarjoavat erilaisia kertoimia, joten on tärkeää vertailla niitä ennen vedonlyöntiä.  

Jotta ennusteiden tekeminen olisi tuloksellista, tulee siis tuntea tämä laji kunnolla sen sääntöjen ja pelitavan osalta. Koska jääkiekko on vain tietyillä alueilla yleinen, se ei houkuttele liikaa vedonlyöjiä. 

Tärkeimpiä asioita muistettavaksi 

Muutamia tärkeitä pointteja on hyvä muistaa heti alkuvaiheessa. Jääkiekkopelit eivät sisällä tasapelejä, sillä sääntömuutokset 2000-luvun alussa lopettivat tasapelit. Jos peli päättyy tasan varsinaisen peliajan jälkeen, se ratkaistaan täten jatkoajalla. Moneyline-vedossa ennustat ottelun voittavan joukkueen. Moneyline-vedonlyönti tarkoittaa panoksen palautumista veikkaajalle, jos ottelu päättyy tasan. Se eroaa siis pitkävedosta siinäkin mielessä, että Moneyline-vedossa ei ole mahdollisuutta lyödä vetoa tasapelin puolesta. 

Underit ja overit (suomeksi alle / yli) ovat vetotyylejä, jotka ovat eräitä parhaimpia voittavalle veikkaajalle. Näissä veikataan maalimäärää, johon voivat vaikuttaa esimerkiksi maalivahdin osaavuus, laukausten määrät ja myös esimerkiksi se, kuinka paljon toinen joukkue saa jäähyjä. Maalimäärän ennakoiminen on muutenkin kannattavaa, vaikka ei tätä vetotyyliä käyttäisikään. Maalimäärä vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan pelissä.   

Outright-vedot lyödään lajin voittajasta (esimerkiksi jonkin jääkiekkoturnauksen voittajasta). 

Outright-vedot ovat suosittuja jääkiekossa. Stanley Cup on suosittu jääkiekon veikkausmarkkina ja siinä lyödään vetoa suositun ja tunnetun NHL-kauden voittajasta.  

Pidä kirjaa ja tutki paljon lajia 

Ennen kuin jääkiekkokaudet alkavat, tuona aikana joukkueet harjoittelevat ahkerasti ja osallistuvat ystävyysotteluihin. Tämä on ihanteellinen mahdollisuus tehdä arvioita, mitkä joukkueet ovat potentiaalisia voittajia ja mitkä eivät. Tällainen tutkimus voi sekä säästää rahaa että kasvattaa voittojasi. 

On myös hyvä pitää kirjaa siitä, miten veikkaamasi ottelun vastapuolet ovat pärjänneet edellisissä kohtaamisissa. Kumpi joukkue on voittanut eniten? Onnistuiko toinen joukkue paremmin kotona vai vieraissa? Onko toinen kehittynyt vai mennyt kehityksessä taaksepäin viimeisimmän kohtaamisen jälkeen?  

Koska jääkiekko on niin fyysinen laji ja vakaviakin loukkaantumisia tulee, on selvää että parhaat pelaajat todennäköisesti joutuvat jossain vaiheessa uraansa viettämään aikaa sairaslomalla ja vaihtopenkillä. Joskus jotkut pelaajat ovat niin hyviä, että heidän loukkaantumisestaan kärsii koko joukkue. Pidä siis silmällä jääkiekkoilijoiden loukkaantumislistaa. 

Ole varovainen monien suosikkijoukkueiden kanssa äläkä laita alkuun liian suuria panoksia. Jääkiekko voi olla usein urheilulaji, joka on suurelta osin tasavertainen joukkueiden kesken esimerkiksi vaikkapa NHL:ssä. Yllätykset voivat olla yleisiä myös pudotuspeleissä, joten ne ovat mahdollisia paikkoja suurten rahojen menetyksiin. 

Kiinnitä myös huomiota line up -muutoksiin. Twitterissä on hyvä seurata alan asiantuntijoita, jotka julkaisevat muutokset reaaliaikaisesti. Varsinkin silloin jos maalivahti vaihtuu, on tärkeää olla selvillä tilalle tulevan maalivahdin osaamisesta ja kokemuksesta. Saat myös selville sen, käyttääkö varamaalivahtia?   

Line up -muutokset voivat toki koskea muutakin joukkuetta. Voi käydä niin että paras maalintekijä on pitkään sivussa eri syiden vuoksi (sairastuminen, loukkaantuminen, muut ongelmat). Näiden asioiden tietäminen etukäteen voi säilyttää sinulle pitkän pennin, mutta tieto voi myös tuoda lisää rahaa runsaasti. Kuten kaikki muukin tässä urheilulajissa, asiat voivat tapahtua nopeasti. Siihen kannattaa ehdottomasti varautua. 

Strategiaa jääkiekkoveikkaukseen 

Jotta voisit olla menestyvä jääkiekkovedonlyöjä, tulisi jääkiekkovedonlyöntimarkkinoiden tietosi olla “synkassa” yhdessä vedonlyöntistrategiasi kanssa. Vedonlyöntistrategian laatimisen voi aloittaa olemalla olla ajan tasalla viimeisimmistä uutisista, jotka koskevat veikkausta koskevia joukkueita, liigoja, otteluita ja turnauksia. Joukkueiden/pelaajien tilastojen tunteminen auttaa toki myös ja ammattimaisimmat veikkaajat käyttävät tietokoneohjelmia tilastojen todennäköisyyksien laskemiseen. 

Strategiaan voi kuulua myös seuraavia neuvoja, jotka kannattaa pitää mielessä. Älä veikkaa esimerkiksi suurten suosikkien puolesta, koska rahanjaon jälkeen sinulle ei jää paljon mitään käteen.  Yritä ennemmin löytää omat markkinat, joissa pärjäät. Kohdenna siis veikkausta osaamisessi mukaan. Pidä kirjaa aiemmista jääkiekkovedoistasi, jolloin voit seurata  edistymistäsi. Näet helposti mitä teit aiemmin hyvin, ja voit samalla selvittää itse mitkä jääkiekkovedonlyöntimarkkinat ovat parhaimpia. 

Mitä ei kannata tehdä

Olitpa sitten ammattimainen veikkaaja tai vain satunnainen harrastelija, vedonlyönti jääkiekon vedonlyöntivihjeiden avulla vaatii muutamien ohjeiden noudattamista. Seuraavaksi voit lukea yleisimmistä virheistä, joita vedonlyöjät voivat tehdä – näiden virheiden välttäminen on vain todella helppoa. 

  •     Et seuraa tuloksia 

Seuraa tarkasti tuloksia äläkä veikkaa umpimähkään, kuin sinulla olisi side silmillä. Joskus tulosten seurantaan voidaan käyttää ohjelmia, jotka hoitavat vetojen seurantaa automaattisesti. 

  •     Et veikkaa luotettavilla sivustoilla 

Vedonlyöntiin kannattaa käyttää vain luotettavia sivustoja joilla on kohtuulliset kertoimet. 

  •     Käytät tunteita vedonlyöntiin

Kaikilla on aavistuksia, tunteita ja toiveita. Ongelmaksi tässä tulee kuitenkin se, että ne eivät perustu minkäänlaiseen todellisuuteen. Tilastot kertovat paljon enemmän kuin tunteet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here