Homeopatia on turvallista ja tehokasta

0
1490

Omistajat ovat usein huolissaan rankkojen lääkitysten haittavaikutuksista tai ovat jo kokeneet laajat eläinlääkäreiden tutkimukset ja hoidot saamatta apua lemmikilleen. Silloin on oltava kärsivällinen, koska usein esimerkiksi antibiootit tukahduttavat oireita ja elimistölle on annettava aikaa vahvistua. Joskus oireet saattavat aluksi voimistua tai vanhoja vaivoja voi tulla esiin, ne ovat kuitenkin merkkejä tervehtymisestä.

Myös niiden koirien kohdalla, jotka tulevat suoraan vastaanotolle, on aina harkittava onko eläinlääkärillä käynti tarpeellista ennen hoidon aloittamista.

Homeopatia on turvallista ja tehokasta

Homeopaattisilla lääkeaineilla vaikutetaan suoraan elimistön puolustusjärjestelmään, jolloin keho alkaa itse parantaa itseään tuottamalla vasta-aineita sairautta vastaan. Tässä parannusmenetelmässä käytetään suun kautta nautittavia aineita, jotka on valmistettu kasvi-, eläin- tai kivikunnasta.Kaikki homeopaattiset lääkeaineet ovat siis peräisin luonnosta ja ne on testattu ihmisillä.

Homeopaattisilla aineilla ei ole varoaikoja tai sivuvaikutuksia.

Sen lisäksi, että homeopaattinen hoito on lempeää, sillä voidaan saavuttaa hyvinkin mittavia säästöjä. Ihanteellisinta olisi, jos voisimme hoitaa eläimiä yhteistyössä eläinlääkäreiden kanssa. Molempia tarvitaan ja usein kielteinen asennoituminen homeopatiaan johtuu yksinkertaisesti tietämättömyydestä.

Ennen hoitoa

Hoidamme eläimiä kokonaisvaltaisesti. Ennen lääkeaineen valintaa, kysymme omistajalta lemmikin muista sairauksista, oireista, lääkityksistä, ruokinnasta, juomisesta, nukkumisesta ja käytöksestä. Samalla tarkkailemme eläimen olemusta, onko se apea, säikky, vihainen, vaikeasti lähestyttävä, mustasukkainen jne. Aristaako joitain paikkoja, onko keho kuiva, kuuma tai kylmä, onko punoitusta, kutinaa, katsomme silmät, korvat ja hampaat.

Apua moneen vaivaan

Useimmiten apua haetaan korva- tai silmätulehduskierteeseen, allergioihin, kutinaan, ripuliin tai pelkotiloihin.

Homeopatialla voidaan hoitaa esimerkiksi hormonitoiminnan ongelmia (valeraskaus, pitkät ja runsaat juoksut nartulla, synnytykseen liittyvät, kivesten laskeutuminen), tulehduksia, allergioita, iho-ongelmia, ruuansulatusvaivoja, hengitystievaivoja, tuki- jaliikuntaelinten vaivoja ja rokotusten aiheuttamia ongelmia. Erilaisia sairauksia voidaan hyvinkin hoitaa homeopatialla, kuten kilpirauhasen, sydämen tai maksan vajaatoimintaa, suolistotulehduksia tai virtsakiteitä, joita on tänä päivänä entistä enemmän kuivaruokien syömisen seurauksena. Vaikeita kroonisia sairauksia, kuten diabetes, epilepsia tai erilaiset kasvaimet, homeopatialla ei voida täysin parantaa, mutta useimmiten lääkitystä voidaan vähentää ja kipuja helpottaa.

Homeopatialla voidaan myös nopeuttaa ja helpottaa leikkauksesta toipumista.

Homeopaattiset lääkeaineet ovat kullan arvoisia, kun synnytys lähestyy. Aineilla voidaan poistaa kipua, rauhoittaa hermostunutta narttua, edistää synnytyksen etenemistä ja helpottaa ponnistamista. Mikäli maidoneritys ei lähde käyntiin, voidaan siihenkin vaikuttaa.

Hoitotulokset koirilla ovat olleet erinomaisia hoidettaessa erilaisia tunnetiloista johtuvia ongelmia. Homeopatialla stressi, pelkotilat (ilotulitteet, näyttelyjännitys), traumat tai eroahdistus vähenee tai poistuu kokonaan.

Usein allergioista, kutinasta ja silmä-/korvatulehduskierteestä päästään eroon pelkällä ruokavaliomuutoksella.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here