Helsinki Kieltää Sähköpotkulaudat Puolenyön Jälkeen Viikonloppuisin

0
431

Helsingin kaupunki on rajoittanut sähköpotkulautojen käyttöä. Kokeilu jatkuu vuoden loppuun saakka ja sen aikana sähköpotkulautoja ei voi käyttää 00.00–5.00 välisenä aikana viikonloppuisin.

Kaupungissa toimivat sähköpotkulautayritykset (Voi, Tier ja Lime) ovat lisäksi hyväksyneet laitteiden nopeuksien säätelyn.

Maksiminopeus lasketaan nopeudesta 25 km/h nopeuteen 20 km/h päivisin ja nopeuteen 15 km/h öisin arkena (00.00–5.00).

Kaikkialla näkyvät sähköpotkulaudat ovat nousseet suosituksi matkustustavaksi niiden kaupunkiin saapumisen jälkeen vuonna 2019. Mutta lisäksi ne ovat olleet osana useita onnettomuuksia ja loukkaantumisia tänä kesänä.

Esimerkiksi Meilahdessa ja Töölössä on raportoitu nousua potkulautoihin liittyvissä loukkaantumisissa tämän vuoden toukokuun jälkeen.

Suurin osa sähköpotkulaudoilla tapahtuvista onnettomuuksista johtuu päihtymisestä ja tapahtuma-ajat sijoittuvat usein viikonloppuöihin.

Helsingin kaupunki valvoo uuden rajoituksen vaikutuksia ja päättää vaikuttaako se sähköpotkulautojen onnettomuuksiin. Riippuen kokeilun tuloksista kaupunki saattaa jatkaa viikonloppurajoituksia ja nopeusrajoituksia vielä vuoden 2021 jälkeenkin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here